Begge kjenner Haldenvassdraget ut og inn - nå lager de utstilling

STRØMSFOSS Mølle: Maleri av Bente Flote-Hansen. Den gamle mølla har nå blitt galleri og her blir det utstilling med Tomter-kunstnerne.

STRØMSFOSS Mølle: Maleri av Bente Flote-Hansen. Den gamle mølla har nå blitt galleri og her blir det utstilling med Tomter-kunstnerne.

Artikkelen er over 2 år gammel

På hver sin måte har Tomter-paret Bente Flote-Hansen (62) og Tom Paulsen (65) tilknytning til Haldenvassdraget. Til uka åpner de utstilling på Strømsfoss i Aremark.

DEL

MARKER: – Vi kommer med 70–80 bilder, alle med motiv fra Haldenvassdraget – fra Skulerud i nord til Brekke i sør, forklarer Bente Flote-Hansen.

Selv trådte hun sine barnesko i Heenvika i Rødenes. Her bodde hun til hun var 9 år. Etter seks år i Telemark kom familien tilbake til Marker da hun var 15, og her bodde hun til videregående var fullført.

Rent kongelig

– I Heenvika hadde vi flott utsikt over den vakre Rødenessjøen. Her var det sommer når DS Turisten tøffet av gårde i vassdraget. En riktig stasbåt. Jeg følte meg rent kongelig da jeg som lita jente fikk lov til å komme inn på denne flotte hvite dampbåten og titte på de vakre, røde velursetene.

Tom Paulsen er født i Finnmark, men vokste opp på Nordstrand i Oslo. Han var faktisk førstemann som hadde båtplass ved Skulerud brygge, lenge før bryggeanlegget ble etablert. Han bygde en hytte oppe ved Hølandselva, som ble et fint utgangspunkt for turer i vassdraget.

Felles lidenskap

– Jeg kjenner omtrent hver stein i Haldenvassdraget. Mye tid er brukt både i båt og kano, forteller han.

Mange år senere krysset to spor hverandre. Bente og Tom, som begge var skilt etter lange samliv på hver sin side, fant tonen sammen og oppdaget en felles lidenskap for både Haldenvassdraget og for kunstmaling.

– Staffelier, malertuber, skisseblokker og det som trengs blir med på båtturene. Vi knipser mange fotoer med tanke på at inntrykket en gang skal festes til lerretet, forteller de.

Utstillingen i Strømsfoss Mølle vises fra onsdag 7. juni til og med søndag 18. juni.

Artikkeltags