MARKER: Det er mange delte meninger om kommunesammenslåing og alt er ikke like lystig. Men mer enn lystig var det i Marker Rådhus fredag kveld da Marker Teaterselskap hadde premiere på revyen «Al-enestående Marker».

– Jeg var så heldig at jeg fikk se generalprøven, så jeg vet hva som kommer. Så du kan bare glede deg, sier Laila Studsrud og kikker bort på venninnen Dorthea Svingen med et lurt blikk.

– Jeg gleder meg, svarer hun.

De dyktige skuespillerne startet med å synge om Marker, som står alene som kommune. Allerede da var stemningen satt. Så gikk historien videre og kommunepolitikerne måtte finne ut hva de skulle gjøre nå. Svaret var å dra på seminar med to finnmarkinger med passende erfaring.

Det kom forslag som å forby tilflyttere over 50 år og tett samarbeid med Nord-Korea.

Fant narko

Plutselig stormet tre tollere inn. De hadde tatt over politiets oppgaver etter at lensmannskontoret var lagt ned. De innrømte også at de sto bak det mystiske tyveriet av politiskiltet.

De dro frem en fra publikum. Tolleren dro på seg en lang hanske og fant tilsynelatende en godt gjemt pose med narko. Men nå melding om kjøttsmugling kom, forsvant de fort.

– Det var en veldig bra revy. Vi har lett mye, sier Malin Knutsson, mens venninnen Sunja Sijl nikker enig.

Skuespillerne harselerte også med situasjonen rundt fastlegene, samt bryllup på rådhuset.

Fikk litt tyn

Lokalpolitikerne som ble portrettert på scenen var kanskje det som fikk flest til å le. Blant annet ble det gjort litt narr av Venstres Bjørn Borgund. Han var en møteplager, som hele tiden skulle gjøre alt formelt. Publikum lo høyt av hans innvendinger.

Kompisene Jens Frøne og Henrik Haugen fortsatte å glise da de kom ut i pausen for å kjøpe noen forfriskninger.

– Jeg har ledd og ledd. Revyen var kjempebra, sier Haugen.

– Det som er så kult er at de har gjort det så ordentlig. Det har fått med seg mange detaljer og gullkornene var veldig bra. Vi ha ledd godt i kveld, fastslår Frøne.

De tre revy-oppsetningene ble kjapt utsolgt, men torsdag kom gladmeldingen om at flere billetter blir lagt ut. Forestilling spilles også i kveld.