Internett-trøbbel i Marker kommune

En feil på en kabel gjør at ansatte i Marker kommune har vært uten internett i hele dag.

DEL

Oppdatering: Klokken 13.30 melder GP Dataservice at feilen skal være fikset og at nettet er tilbake.

De ansatte i Marker kommune var uten internett etter brudd på en kabel som leverer fibernettet deres. Det er GP Dataservice i Halden som leverer nettet, og de meldte på sine nettsider at det er Telenor sin kabel det har skjedd brudd på, og at Telenor jobbet med å rette feilen.

GP Dataservice estimerte at det skal være fikset innen klokken 16.00 i dag. I mellomtiden fikk ikke ansatte i kommunen gjort arbeid som krevde internett.

Fungerende rådmann i Marker kommune, Vidar Østenby, forteller at det er en kabel i Rakkestad som er gravd over. Han sier at de kommuneansatte likevel har fått gjort litt arbeid i dag.

– Man blir litt handlingslamma med én gang, men så finner man alternative løsninger. Det er jo ikke noe problem med mobilnett som man kan dele også videre, forteller han.

I dag var også dagen Marker hadde en stor øvelse sammen med nødetatene hvor de øvde på akutt forurensing. Østenby forteller at internett-problemene ikke har hatt noen effekt på den praktiske utførelsen av øvelsen ute i felt, men at det ble litt vanskelig for de i kommunen som skulle øve på kriseledelse.

– Vi fant alternative løsninger, men det tok litt ekstra tid å få det på plass bare, sier han. Rådmannen synes forsåvidt det var fint å få øvd på kriseledelse også i en situasjon uten bredbånd.

Han forteller at internett-problemene ikke har vært veldig dramatiske.

– Det er jo ikke sånn at vi er avkuttet fra omverdenen. Vi må bare finne alternative løsninger. Det betyr selvfølgelig noe for drifta av kommunen, men ikke så mye en skulle trodd først.

Ifølge Østenby er de i ferd med å finne en reserveløsning som de kan ha i bakhånd dersom noe sånt skulle skje i fremtiden, men at den ikke er på plass helt ennå.

Artikkeltags