Like etter trafikkulykken på Askimveien, rykket nødetatene ut til en ny trafikkulykke ved samme vei ved Librukrysset.

– To biler er involvert. Vi er fremme på ulykkesstedet i dette øyeblikk, sier vaktleder Lars Erik Robertsen ved Øst 110-sentral like etter klokken halv åtte torsdag morgen.

Han opplyser at nødetatene rykket direkte fra ulykken i Askimveien hvor en kvinne i tenårene kjørte av veien og inn i en fjellvegg.

LES HER: Kvinne i tenårene kjørt til sykehus etter trafikkulykke

Der hadde nødetatene akkurat avsluttet oppdraget da de fikk melding om ulykken i krysset mellom Askimveien og Spydebergveien.

– Det er mistanke om at den ene bilen har brutt vikeplikten. En person fremstår som lettere skadd. Det er trafikale problemer på stedet. Akkurat nå er veien helt stengt, men vi jobber så fort vi kan for å få berget bilene. Ambulansen har akkurat kommet frem til stedet, sier oppdragsleder Martin Ottesen ved Øst politidistrikt klokken 07.55.

Klokken 08.15 melder oppdragslederen at veien er delvis åpen:

– Bergingsbil har ikke kommet frem ennå, men det er manuell dirigering på stedet nå, opplyser Ottesen.

Politiet har ikke tatt stilling til om det blir førerkortbeslag ennå.

– Det er speilglatt på stedet. Den ene bilen har trolig glidd ut i krysset. En fører er kjørt til Kalnes for en sjekk. Han har mindre skader. Dette er en mann i 30-årene fra Mysen. Den andre føreren er en mann i 40-årene, sier Ottesen.

Han kommer med en klar oppfordring til bilister på Østlandet:

– Bruk god tid. Det er speilglatt over hele distriktet. Kjør forsiktig.

Klokken 08.20 melder politiet at bilene er berget og veien er åpen igjen.