Kan bli parodisk EM-kveld – hvem vil Jøndal og Norge egentlig møte i semifinalen?

USIKKER: Magnus Jøndal (t.v.) er usikker på hvilket lag han ønsker i semifinalen, Kroatia eller Spania. – Det er to gode lag, men vi har gode muligheter til å slå dem begge, mener 32-åringen.

USIKKER: Magnus Jøndal (t.v.) er usikker på hvilket lag han ønsker i semifinalen, Kroatia eller Spania. – Det er to gode lag, men vi har gode muligheter til å slå dem begge, mener 32-åringen. Foto:

Av

Norges siste puljekamp i håndball-EM mot Slovenia kan ende i en tilnærmet farse for Magnus Jøndal. Hvem vil bruke krefter på å vinne?

DEL

Før avkast er det klart rundt de to topplasseringene i den andre gruppen der Kroatia og Spania møtes 16.00. I tillegg vil Slovenia vite om må de ha poeng mot Norge for å gå videre eller om resultatet ikke betyr noe med tanke på plass i semifinalen. Puljevinneren møter en toer i semifinale fredag. Spanjolene har ikke tapt på de 18 siste kampene mot Norge. Vi må helt tilbake til 1997 for å finne hittil siste norske triumf over Spania i herrehåndball. Spiller det inn på landslagssjef Christian Berges vurderinger?

– Vi har ikke diskuterte dette, og det er vanskelig, sa Berge etter Island-kampen tirsdag.

Og hvilken motstander ønsker Slovenia seg? Slovenia går ikke av veien for å tenke taktisk og dra nytte av alle fordeler. I 2012-EM slapp slovenerne inn flere mål med vilje i en kamp mot Island. Dette ble gjort for utnytte et «hull» i reglementet og oppnå en ideell seiersmargin. Slovenia gikk videre fra gruppespillet mens Norge ble slått ut.

Berge var tirsdag klar på at han kom til å fordele spilletid mellom flere av sine gutter mot Slovenia. Sander Sagosen begynte uoppfordret å snakke om å spare krefter. Det meste ligger til rette for at storstjernen får en kveld med mye tid på benken.

– Vi må også være kyniske og hvile når vi kan hvile. Sånn er bransjen. Det er ikke noen grunn til å brenne løskrutt. Det gjelder å spare kruttet til det smeller, sa Sagosen til NTB.

Magnus Jøndal skal også være aktuell for å bli spart en god del mot Slovenia etter svært mye spilletid i EM hittil. Selv er Tomter-mannen usikker på hvilket lag han ønsker seg i semifinalen.

– Det er to veldig tøffe lag. Spania har vi hatt problemer med tidligere, men Kroatia er gode de og. Samtidig tror jeg at om vi får til vårt spill, så har vi gode muligheter til å vinne mot begge lagene. Jeg tror uansett det viktigste er å få med seg en god følelse inn i semifinalen, mener Norges venstrekant.

Ungarn må for øvrig slå Portugal for å legge press på Slovenia. Ungarsk seier uten Slovenia-poeng mot Norge, gir Ungarn plass i semifinalen på innbyrdes oppgjør mot slovenerne.

SE OGSÅ: Linn (35) har vunnet EM, VM og OL – se stor bildeserie fra da hun gjestet lokal klubb

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags