Gå til sidens hovedinnhold

Magnus Jøndal (32) legger opp: – Jeg har lyst til å bruke mer tid med kona og barna mine

Etter OL i 2021 er det slutt for håndballprofilen Magnus Jøndal fra Tomter. Tysklandsproffen vil prioritere familien.

Landslagets venstre kantspiller legger opp og melder at OL i 2021 blir hans siste mesterskap.

Fredag offentliggjorde hans tyske klubb, Flensburg-Handewitt der han har spilt de siste tre årene, at Magnus gir seg etter OL-turneringen i Tokyo er ferdigspilt i august 2021.

Han ønsker å flytte hjem med sine to barn og kone fra Tyskland til Norge.

– Håndball er fortsatt gøy, men reisingen og alt som følger med er ikke like moro lenger. Jeg har lyst til å bruke mer tid med kona og barna mine, derfor flytter jeg hjem etter sesongen, forteller han til handball.no, forbundets egen hjemmeside.

Jøndal landslagsdebuterte 20. april 2010 mot Tyskland, men fikk ikke plass på VM-laget i 2011. Fra 2012 har han derimot vært fast inventar på landslaget. Det har gitt VM-sølv i 2017 og 2019, samt EM-bronse 2020. Hans posisjon som en av verdens beste kantspiller fikk han til gagns vist under VM i 2019 hvor han ble tatt ut på VMs "All star lag".

Håndballkarrieren startet på hjemstedet Tomter, inspirert av pappa Arild som fikk med seg to landskamper i 1979. Senere ble det Follo HK der han var fra 2006–2014. Deretter gikk turen til ØIF Arendal og videre til GOG Håndbold i Danmark i 2016 før han dro til tyske Flensburg i 2018. Der ble han seriemester i sesongen 2018/2019.

Nå er planen ifølge handball.no å flytte hjem til Follo eller i området rundt. Mens Magnus Jøndal er fra Tomter, er kona Emilie fra Siggerud. Med seg i flyttelasset tar han med seg noen store øyeblikk fra håndballbanen.

– Å vinne Bundesligaen med Flensburg var en stor opplevelse. Det er også moro å ha vært med å spille med landslaget i to VM-finaler og ikke minst å få oppleve EM-kampene på hjemmebane i Trondheim, sier Magnus.

Landslagssjef Christian Berge synes det er leit at Jøndal gir seg, men har forståelse for hans valg.

– Magnus har vært en av verdens beste venstrekanter, og det blir ingen enkel oppgave å fylle hans sko. Heldigvis får vi ha ham med oss til VM i Egypt i januar og til et forhåpentlig OL i Tokyo til sommeren.

Flensburg-Handewitt ønsket å ha med hoblingen videre, men aksepterer avgjørelsen.

– Vi respekterer avgjørelsen hans 100 prosent. Våre samtaler om framtiden har vært åpne og positive. Vi sa tidlig hva vi tenkte, og vi ville gjerne ha ham med videre. Han er en absolutt klassespiller i sin posisjon, sier trener Maik Machulla i en pressemelding.

Fakta:

Magnus Jøndal

Fra: Tomter

Født: 7. februar 1988

Posisjon: Venstrekant i SG Flensburg Handewitt, Tyskland

Landslaget: Debuterte for Norge 15.04.2010

Har spilt 156 landskamper og scoret 496 mål

Kommentarer til denne saken