EIDSBERG: Vi har en budsjettramme på 3 millioner kroner og den ser ut til å holde. Det betyr at vi får ny heis til høsten og arbeidene starter rett etter fellesferien. Planen er å ta i bruk den nye heisen i midten av oktober, forklarer Knut Bergersen, eiendomssjef i Eidsberg kommune.

Heisen som skal byttes ut er hovedheisen i omsorgssenteret.

Bergersen opplyser at den gamle heisen er trygg som noen, men han forklarer at den er gammel og har hatt en rekke driftstopper med påfølgende utlegg og derfor trengs å byttes ut.

Finansieringen er sikret gjennom en gave på 3 millioner kroner fra Hans og Erling Grinis Stiftelse.

– Stiftelsen har virkelig vært raus med sin gave, mener Bergersen.

LES OGSÅ: Rik stiftelse blar opp 3 millioner kroner for å erstatte trøblete heis på Edwin Ruuds

Bergersen bekrefter at anbudsrunden er ferdig og at kommunen har skrevet kontrakt med leverandørene.

– Heiskompaniet skal levere selve heisen, mens Trøgstad-firmaet LBU har fått oppdraget med å demontere og klargjøre heissjakten for den nye heisen. LBU er utrolig dyktige og vi er glade for at lokale firmaer er med og vinner denne typen anbud, sier Eidsbergs eiendomssjef.

Myke bevegelser

Han opplyser at heisen som skal byttes ut er hovedheisen i omsorgssenteret og den skal gå fra fra kjelleren og opp til 3 etasje.

– Det blir en vanlig standard heis med normale frekvenser for behovet ved et omsorgssenter. Det betyr blant annet at heisen har en noe mykere start og stopp enn vanlige heiser. Det gir myke gode bevegelser, forklarer Bergersen.