Gå til sidens hovedinnhold

Løp i gang tv-aksjonen – Skiptvet inne på topp ti

Skiptvet har skaffet seg en solid ledelse på de to andre IØ-kommunene i årets innsamlingsaksjon.

Søndag er dagen da årets store innsamlingsdugnad markeres med tv-sending på NRK. Men allerede fredag hadde Skiptvet skaffet seg en solid ledelse på de to andre IØ-kommunene. Skjetvingene har gitt over 24 kroner per innbygger, mot Indre Østfolds 1,6 kroner, og fredag morgenhadde de plassert seg som nummer 8 i landet.

Over hele distriktet er mange er i gang med egne aksjoner, for eksempel har Hovin skole i Spydeberg dratt i gang en egen kunstauksjon på skolen.

LES: Bidra mot plast i naturen: I år kommer bøssa digitalt til deg

Arrangerte skoleløp

I Skiptvet har Vestgård skole tradisjon for stor aktivitet i forbindelse med tv-aksjonen, blant annet med marked, aktiviteter og kafé for store og små.

– På grunn av koronareglene kunne vi ikke gjennomføre dette i år, men begge skolene har kombinert innsamlingen med fysisk aktivitet, forteller rektor Hege Brødholt.

Onsdag gikk skoleløpet på Vestgård av stabelen. På forhånd skaffet elevene seg sponsorer som sa seg villige til å betale et bestemt beløp for hver runde eleven gjennomførte.

Klassevis la elevene i vei på runde etter runde.

Innbyggerne i Skiptvet har tradisjonelt markert seg godt i Østfold med et høyt innsamlet beløp per innbygger. Ordfører Anne-Grethe Larsen er svært glad for at skolene har fått så gode resultatet til tross for en uvant innsamlingsform.

– Vestgård skole har allerede fått nesten 43.000 kroner til aksjonen, opplyser en fornøyd ordfører.

LES OGSÅ: 21 norske kommuner boikotter årets TV-aksjon: – Det gjør ikke vi

Ga 2 kroner per innbygger

Kommunestyret i Skiptvet har gitt 2 kroner per innbygger, 7.600 kroner.

Alle som vil gi til aksjonen, som i år går til World Wildlife Fund og deres kamp mot plastsøppel i havet, kan bidra gjennom nettstedet blimed.no Nettstedet spleis.no har oversikt over hver enkelt kommune og de digitale bøssene man kan gi til.


Kommentarer til denne saken