110 jenter og gutter skulle finne skapergleden

Mange barn: I overkant av 100 barn fra hele kommunen deltok på arrangementet på Kulturtorget i går.

Mange barn: I overkant av 100 barn fra hele kommunen deltok på arrangementet på Kulturtorget i går.

Artikkelen er over 1 år gammel

Slagordet for årets utgave av barnehagedagen var spennende: – La meg skape.

DEL

EIDSBERG: Alle kommunens sju barnehager stilte med hvert sitt prosjekt på Kulturtorget. Nye og spennende utfordringer skulle både prøves og utforskes.

– Hver barnehage stilte med hver sin forskerstasjon. Her var det et vanneksperiment hvor blomster sprang ut i vann. Vi fikk se hva som skjedde da man puttet mentos opp i colaen, og det ble også fyrt av raketter. Det var også en sanseboks hvor barna skulle forsøke å finne ut hva de kjente, men ikke så. En spesiell kikkert ble prøvd, mens mange også likte puslespillet hvor de kunne sette sammen fantasidyr, forklarer Anne-Beate Leistad. Hun er virksomhetsleder for barnehagene i kommunen.

– Ble det vellykket?

– Ja, absolutt. Både fagforbundet og foreldre bidro, mens sanitetskvinnene igjen stilte positivt opp. De serverte lapper og pølser. Vi må også nevne at barna har lagd en egen utstilling som står inne på biblioteket. Der har de lagd bilder av ting de lurer på, oppsummerer Anne-Beate Leistad.

Det var førskolebarna som var med på dette opplegget. Til høsten er det 110 unge jenter og gutter som skal begynne på skolen. Dette er et forholdsvis lite kull. Andre år har det vært opp mot 150 barn som har begynt på skolen i Eidsberg.

Artikkeltags