Oda er blant verdens beste i sin idrett – det viste hun på nytt i går

KJEMPEFORNØYD: Oda Johanne Stokstad Brødholt var strålende fornøyd over pallplass i både avslutningsløpet på Fuerteventura og i verdenscupen sammenlagt. begge FOTO: PWAWORLDTOUR.COM

KJEMPEFORNØYD: Oda Johanne Stokstad Brødholt var strålende fornøyd over pallplass i både avslutningsløpet på Fuerteventura og i verdenscupen sammenlagt. begge FOTO: PWAWORLDTOUR.COM

Artikkelen er over 1 år gammel

Hobøl-kvinnen Oda Johanne Stokstad Brødholt avsluttet verdenscupen med tredjeplass i freestyle. Dermed kapret hun også pallplass sammenlagt.

DEL

SOTAVENTO: Det skjedde med strålende seiling i favorittøvelsen freestyle på Fuerteventura.

– Seilingen jeg presterte i single eliminasjon er det beste jeg noen gang har gjort. At jeg bare endte opp med en tredjeplass – som jeg har mange av fra før – betyr mindre. For det første sikret det meg også en pallplass sammenlagt i verdenscupen for femte året på rad. Dessuten har jeg aldri vært så nær toeren Maaike Huvermann noensinne, forteller den strålende fornøyde 29-åringen etter sesongavslutningen i starten av denne uka.

Sikret tredjeplassen med god margin

Men etter å ha blitt eliminert rett før selve finalekjøringen mellom de to beste, sikret hun seg tredjeplassen med god margin i seilingen om bronsemedaljene mot Arriane Aukes.

Den suverene verdenseneren Sarah-Quita Offringa var som vanlig utilnærmelig best.

– Min gode venninne Sarah er det ingen ting å gjøre med, sier Oda videre.

Verdenscupen skulle også inneholdt en konkurranse til i freestyle dobbel eliminasjon. Men etter å ha ventet nesten fra morgen til kveld, måtte Oda og de andre bare innse at konkurransen måtte avlyses.

– Dagen startet med fin vind. Men innen vi skulle i gang, var det blikk stille. Til slutt måtte vi bare innse at seilingen ble avlyst. Synd, for jeg hadde et håp om å forbedre meg og kapre min første andreplass noensinne i denne, poengterer Hobøl-kvinnen.

Blir ikke ferie

Selv om konkurransesesongen i verdenscupen nå allerede er over for i år, så betyr det ikke ferie for 29-åringen.

– Nå skal jeg og de andre rett tilbake til Gran Canaria for trening. Så reiser jeg hjem til Norge for å forberede windsurfing-festival på Larkollen mitt i september måned. Den skal jeg arrangere for andre året på rad nå, og igjen er jeg så heldig at jeg får med meg selveste Sarah-Quita Offringa på arrangementet, forteller Oda entusiastisk på telefon fra Fuerteventura.

Deretter starter allerede forberedelsene for neste windsurfersesong.

– I oktober reiser jeg til Brasil for et langtidstreningsopphold i verdens beste freestylested, avslutter Oda Johanne Stokstad Brødholt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags