Advarer bilister mot stor fare her: – Spesielt på denne tiden

FARE: Her har det skjedd mange nestenulykker den siste tiden. Viltnemnda sier at denne strekningen er en hotspot for viltpåkjørsler.

FARE: Her har det skjedd mange nestenulykker den siste tiden. Viltnemnda sier at denne strekningen er en hotspot for viltpåkjørsler. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen andre plasser i Askim skjer det flere viltpåkjørsler enn her.

DEL

Sent torsdag kveld smalt det skikkelig. En personbil traff en elg som kom ut i veibanen. Sjåføren ble sendt til legevakten, tilsynelatende uskadd, men bilen fikk seg en skikkelig trøkk.

Dagfinn Aasheim i viltnemnda i Askim rykket ut sammen med en kollega for å spore opp elgen, som forsvant etter kollisjonen.

– Vi gjorde en skikkelig jobb med å spore opp elgen. Vi gikk med hund i tre timer i området, men vi klarte ikke å finne den, sier Aasheim til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Viltnemnda rykket ut etter melding om elg ved E18 – elgen fikk en uheldig skjebne

Han advarer nå andre bilister. Strekningen som ligger én kilometer sør for søppelfyllinga i Askim, i retning Skiptvet på fylkesvei 115, er en skikkelig hot spot for viltpåkjørsler.

– Dette er det stedet i Askim det skjer flest kollisjoner mellom vilt og biler. Det er satt opp fareskilt og vi oppfordrer bilistene til å ta det rolig, sier Aasheim.

(Saken fortsetter under bildet)

Bilen som krasjet med elgen torsdag kveld fikk betydelige skader. Sjåføren ble sendt til legevakta, uten synlige skader.

Bilen som krasjet med elgen torsdag kveld fikk betydelige skader. Sjåføren ble sendt til legevakta, uten synlige skader. Foto:

Stor aktivitet nå

På denne tiden av året jager elgene kalvene som ble født i fjor. Dette gjør de for å kunne ta seg av de nye kalvene som kommer i år.

– Dette fører til at mange fjorårskalver er forvirret og vimser rundt. Derfor er sjansen større for at de går ut i veien på denne tiden av året, forklarer Aasheim.

(Saken fortsetter under bildet)

Viltpasseringen ligger en kilometer sør for søppelfyllinga i Askim, i retning Skiptvet.

Viltpasseringen ligger en kilometer sør for søppelfyllinga i Askim, i retning Skiptvet. Foto:

LES OGSÅ: Måtte avlive to elger som havnet på feil side av viltgjerdet

Klar oppfordring

De siste ukene har mannskaper fra viltnemnda blitt kalt ut mange ganger. Bilister har krasjet med både elg og rådyr. Men når viltnemnda er ute er det ikke alltid andre bilister viser hensyn.

– Vi opplever stadig at folk suser forbi oss i 80 km/t når vi står langs veien. Selv om vi har blinkende lys på bilene. Folk må vise hensyn til den jobben vi gjør og roe ned når de ser at vi står i veikanten, oppfordrer han.

Skjer det en viltpåkjørsel er også bilisten pliktig til å melde ifra. Enten til politiet eller til viltnemnda. Å bare kjøre videre er straffbart.

LES OGSÅ: Det er kanskje ikke helt uten grunn at gatenavnet er Elgfaret?

Artikkeltags