Salmonella påvist hos villsvin i Østfold: – Det er ikke overraskende

PÅVIST SALMONELLA: Nå har Veterinærinstituttet påvist Salmonella hos villsvin som ble skutt i Østfold i oktober.

PÅVIST SALMONELLA: Nå har Veterinærinstituttet påvist Salmonella hos villsvin som ble skutt i Østfold i oktober. Foto:

Mange har fryktet hva innføring av villsvin i norsk fauna kan føre med seg. Nå har Veterinærinstituttet påvist salmonella hos villsvin som ble skutt i Østfold i oktober.

DEL

– Det er ikke overraskende at vi finner Salmonella på villsvin i Norge, all den tid en nylig publisert studie fra Sverige viste at nesten en av ti innsamlede avføringsprøver fra svenske villsvin testet positivt for Salmonella, sier Carl Andreas Grøntvedt, svinehelseansvarlig ved Veterinærinstituttet.

Det skriver Halden Arbeiderblad.

Som HA tidligere har omtalt, er Veterinærinstituttet i gang med en pilotundersøkelse for å kartlegge helsen til villsvin i Norge.

Dette har også jegeren fulgt opp med å sende inn prøver av dyr de har skutt. De får gratis undersøkelse for trikiner, som de kan sende inn til instituttet.

Veterinærinstituttet påpeker også i sin melding at det er viktig å ha god slakte- og håndhygiene når man håndterer alle typer vilt, for å unngå eventuell smitte.

Dette gjelder også ved slakting av villsvin. I tillegg er god kjøkkenhygiene viktig.

For det andre er det viktig å hindre kontakt mellom viltlevende dyr, som for eksempel villsvin, og produksjonsdyr, som for eksempel svin.

Les også: Bård Hoksrud besøkte Indre Østfold:– Villsvin skal vi ikke ha her

Artikkeltags