Vil spre ulven på flere kommuner

Større ulvesone: Ordførerne i Indre Østfold håper at Bård Vegar Solhjell går inne for en mye større ulvesone enn dagens. Arkivfoto.

Større ulvesone: Ordførerne i Indre Østfold håper at Bård Vegar Solhjell går inne for en mye større ulvesone enn dagens. Arkivfoto.

Artikkelen er over 6 år gammel

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) vil mandag få overrakt rapporten fra utvalget som har evaluert ulvesonen.

DEL

– Solhjell og jeg kan være enig om mye når det gjelder klima og miljø, men vi er sterkt uenig i spørsmålet om ulv, kommenterer Eidsbergs ordfører Erik Unaas (H), etter onsdagens klimamøte med Solhjell på Eidsberg ungdomsskole.

Samtlige ordførere i Indre Østfold, inkludert Unaas, ønsker en større ulvesone, det vil si at at ulven skal spres på et større område enn kun kommuner øst for Glomma, slik det er i dag. På regionrådsmøtet tidligere i høst stilte samtlige ordførere i Indre Østfold seg bak kravet fra Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) om å oppheve dagens forvaltningssone for ulv.

– Det er en forutsetning at bestandsmålene nasjonalt ikke økes og at grenseulvene telles med i bestandsmålet, står det i brevet fra NJFF, som ordførerne støtter. Ordførerne i Indre Østfold mener også at man må samarbeide med Sverige i forvaltningen av ulv.

– Og at dagens bestandsnivå av ulv i vår region ligger høyt over det som et område kan belastes med, hevdet ordførerne.

Artikkeltags