Vil bruke millioner på ny kraftlinje

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Hafslund Nett investerer for å unngå nye store strømbrudd i Marker.

DEL

Torsdag forrige uke ble store deler av Ørje og omegn strømløse da en mast på hovedforsyningen fra Eidsberg knakk. I etterkant har de framkommet kritikk av driftsikkerheten i strømnettet til bygda, og tiden det tok før strømmen var på plass igjen. Nå svarer Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund Nett, på kritikken og lover bedre tider for strømtilførselen til Marker.

- Kraftledningene til Ørje har jevnlig blitt vedlikeholdt. Som følge av økende skader fra både hakkespett og råte de siste årene er ledningen bestemt reinvestert. Planlegging av nye kraftledninger pågår og anleggsstart vil være snarest etter nyttår 2013 med cirka ett års anleggsperiode. Den nye ledningen vil få to linjekurser mot dagens ene samt bredere ryddebelte. De nye mastene skal hovedsakelig bygges i kompositt, noe som er motstandsdyktig både mot hakkespett og råte. Dette til sammen vil gi innbyggerne i Marker kommune en sikker og god strømforsyning. Investeringene vil ligge i størrelsesorden på om lag 40 til 50 millioner kroner, sier han i et leserbrev.

Schau vil nok en gang beklage alle de ulempene strømbruddet medførte for Markers innbyggere og håper forsikringene Hafslund Nett nå kommer med kan svare på noen av de mange spørsmål som er stilt i sakens anledning.

Artikkeltags