Pengene strømmer inn til Vibeke Skofteruds minnefond: – Familien er helt målløse

ENGASJERER: Vibeke Skofterud engasjerer også etter sin tragiske bortgang.

ENGASJERER: Vibeke Skofterud engasjerer også etter sin tragiske bortgang. Foto:

I forbindelse med begravelsen til Vibeke Skofterud ble det kjent at det er opprettet et eget minnefond. Allerede har folk fra hele Norge bidratt med flere hundre tusen kroner.

DEL

SLITU: Bare litt over en uke etter at Vibeke Skofterud ble gravlagt har pengene strømmet inn på minnefondet som er opprettet etter skistjernen fra Indre Østfold.

– Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier Pål Tømmerhoel, som har vært Skofterud-familiens talsperson etter den tragiske ulykken i Arendal.

Samlet inn over 400.000 kroner: – Det sier noe om hva Vibeke har betydd

Poenget for familien med å opprette et minnefond var aldri å få inn mest mulig penger, men å skape noe i Vibeke Skofteruds ånd og minne. I skrivende stund har minnefondet fått inn over 400.000 kroner i gaver. Trolig vil ikke pengegavene stoppe der.

– Til nå har det kommet inn litt over 400.000 kroner. Det sier noe om hva Vibeke har betydd for folk. Nå har familien aldri hatt noe mål om hvor mye penger man skal samle inn, men man ser allerede nå at givergleden er stor. Familien er utrolig takknemlig for den støtten som har kommet, sier han.

– Hvem er det som gir gavene?

 – Spredningen i hvem som gir gaver reflekterer det store miljøet Vibeke var en del av. Det er helt utrolig. Gavene kommer fra enkeltpersoner i hele Norge, men det har også kommet gaver fra det svenske skilandslaget, sier Tømmerhoel.

LES OGSÅ:

Jobber med rammene: – Det er snakk om store verdier

For øyeblikket jobbes det med å lage et styre som får ansvaret for minnefondet. Hvordan fondet skal fungere i praksis er foreløpig ikke klart.

– Minnefondet skal etter planen gå til formål innen psykisk og fysisk helse. Akkurat nå jobbes det med å få det formelle på plass. Det er snakk om store verdier. Derfor er det advokater inne i bildet som skal stå for vedtekter. Så jobbes det med å få satt inn et styre. Hvordan arbeidet med fondet skal se ut i praksis er det styret som skal bestemme, men familien har et klart ønske om at fondet skal jobbe for psykisk og fysisk helse, sier Pål Tømmerhoel.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Artikkeltags