Årets store shoppingfest er igang, og allerede klokken kvart på seks fredag morgen åpnet dørene på Norwegian Outlet, hvor det er ventet 50.000 besøkende.

Ifølge Moss Avis' reporter på stedet var det imidlertid mindre folk enn de siste årene som sto og ventet på å slippe inn.

Også trafikken sørover på E6 ser ut til å flyte greit. For to år siden sto det lange køer nordfra på E6 før avkjøringen til Vestby Nord.

LES OGSÅ: Gjør opprør mot Black Friday: – Vi følte oss pressa til å bli med i fjor

- Jeg tror det bli et fantastisk kickoff. Lagt opp til mye kos i dag og morgendagen, sa Einar Sørland, daglig leder for Norwegian Outlet rett før åpningen.

Blant dem som var tidlig ute, er Marlen Dæhlie. Hun fikk tak i noen gensere på begrenset timestilbud, selv om hun ikke rakk fram før det var tomt:

-Taktikken var å ikke stresse så mye og håpe på å få noe. Vi fikk ingen ting, men så ser vi tre kjekke menn med mange gensere og spør pent om vi kunne få noen. De var snille og ga meg dem, sier hun.

LES OGSÅ: Forsikringsselskap: Pass på, Black Friday er en av årets verste bulkedager

Mange står klar til å kaste seg over de forskjellige timestilbudene, og det går heftig for seg når det legges frem jakker og stekepanner til gi-bort-priser.

LES OGSÅ: Lokker med superpriser på outleten – forventer ny rekord og over 50.000 besøkende

Følg direkteoppdateringene her