Gå til sidens hovedinnhold

I kveld blir det ufyselige kjøreforhold

Artikkelen er over 3 år gammel

Uken starter med oppholdsvær, men utover ettermiddagen gjør vinteren et comeback i Østfold. – Dere kan egentlig få det meste av hva vinteren har å by på de neste 24 timene, sier meteorologen.

– Det blir en del nedbør utover ettermiddagen, og jo lenger innover i fylket man kommer, så er sannsynligheten større for snø. Helt ute ved kysten kan nedbøren komme i form av sludd, sier meteorolog Kristian Giselfoss.

I tillegg blir det ganske kraftig vind – helt opp mot stiv kuling på kysten.

– Vinden kommer fra nordøstlig retning, så den vil nok sørge for at det føles ganske så surt på mandag kveld. Så her er det bare å finne frem dunjakka igjen, sier han til Fredriksstad Blad.

LES OGSÅ: Krasjet midt i Ramstadkrysset

Fra tirsdag av blir det kaldere vil trolig temperaturene falle ytterligere. 

– Nedbøren vil gi seg utover tirsdagen. Da blir det oppholdsvær og lavere temperaturer. Resten av uken ser det ut til at dere får ganske så fint vintervær, sier han.

LES OGSÅ: Obs! Sludd og underkjølt regn gir glatte veier

– Vil snøen legge seg?

– Trolig vil det legge seg litt hvitt på bakken natt til tirsdag. Så for den som er glad i vinter og snø, så kan man håpe at det blir liggende utover uken. For fra i morgen ettermiddag av blir det kaldt og klart vær hos dere, sier han til Fredriksstad Blad.

Han anslår at det kan bli så mye som ti minusgrader enkelte steder i fylket på nattestid utover uken.

LES OGSÅ: Flere trafikkuhell på vanskelige kjøreforhold: – Kunne gått mye verre

– Men det er nok lenger inn i fylket. På dagtid vil nok temperaturene ligge rundt tre-fire minusgrader utover denne uken. På natten blir det enda kaldere, sier han.

Kommentarer til denne saken