Oppdatert værmelding for Indre Østfold: – Vinden blir sterk nok til å ødelegge bygninger

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt sier at vinden som er på vei blir så kraftig at folk må ta den alvorlig.

DEL

Kraftig vind fra lavtrykket Knud er på vei mot Indre Østfold. Vindene vil treffe kysten først, og det er allerede meldt om høye bølger. Meteorologisk institutt har oppgradert farevarselet til rødt nivå for Østfold. Dette betyr ekstremvær. Trykket er såpass stort at også vi nord i fylket må passe på.

– Vindene vil komme i en sørlig retning først. Da vil det blåse i en styrke på rundt 20 meter i sekundet. Utover kvelden vil vinden dreie i en sørvestlig retning. Da blir vinden kraftigere. Vi forventer at det vil komme vindkast opp mot 25 meter i sekunder i Indre Østfold, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Hanne Beate Skattør til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Brannvesenet er i full beredskap: – Vi er forberedt på mange meldinger

Vindkast i 25 meter i sekundet tilsvarer vind i en hastighet på 90 kilometer i timen. Altså samme styrke som å ta armen ut av vinduet på bilen mens du kjører på E18.

– Vi er i ferd med å sende ut et nytt farevarsel. Slike vindstyrker må folk ta alvorlig. Trær vil blåse over ende, strømledninger kan bli ødelagt og infrastruktur kan bli skadet. Vindene er sterke nok til å ødelegge bygninger, sier meteorologen.

LES OGSÅ: Vær klar for ny runde med sterk vind: – Blir kraftigere enn sist

Hun anbefaler ingen å gå ut i skogen eller på steder hvor man kan få ting i hodet.

Vinden vil komme inn mot Indre Østfold tidlig ettermiddag. De kraftigste kastene vil komme utover kvelden.

LES OGSÅ: Vinden herjet i natt – diger furu rev ned stolpe og sneiet garasje

Artikkeltags