– Mange tror det er billigere på nett, men det er det faktisk ikke

UNGDOMMERS NETTVANER: Sanze på Askimtorget klarer seg bra uten nettbutikk. (F.v.) Julie Asland (14), Mariela Sørby (14), Marit Sørby (39) og Hedda Bey (14) fra Askim.

UNGDOMMERS NETTVANER: Sanze på Askimtorget klarer seg bra uten nettbutikk. (F.v.) Julie Asland (14), Mariela Sørby (14), Marit Sørby (39) og Hedda Bey (14) fra Askim.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ungdommer prøver på klær i butikken, for så å dra hjem og bestille det på nett. Klesbutikken Sanze på Askimtorget har ingen nettside og blir ikke påvirket.

DEL

Sanze selger merkeklær for både unge og voksne. I flere klesbutikker drar ungdommen for å prøve størrelsen, men bestiller klærne hjemme.

– Dette skjer sikkert i butikken min også, men det er ikke noe jeg opplever som har noen påvirkning for bedriften. Mange tror det er billigere på nett, men det er det faktisk ikke. Alle de merkene jeg har kjører på med de samme prisene i nettbutikken, hevder Marit Sørby (39) butikksjef.

LES OGSÅ: Samler inn julegaver til folk som trenger hjelp: – Det verste vi har fått er en pose med søppel

Sanze etablerte seg på Askimtorget for rundt ett år siden og har ikke egen nettbutikk.

– Jeg har lenge tenkt på å skaffe butikken en nettside, men det er veldig omfattende.

Ungdommene Mariela Sørby (14), Julie Aasland (14) og Hedda Bey (14) fra Askim mener det er fordeler med å ha en fysisk butikk.

– Det er mye enklere å returnere klærne og du trenger ikke betale frakt, som man må fra enkelte nettsider. Du må heller ikke vente på tingene du har bestilt, sier jentene.

LES OGSÅ: Maria (21) sitt største ønske er å komme ut i jobb igjen: – Arbeidsgivere kaster et blikk på meg og ber meg gå

14-åringene mener det er normalt å prøve størrelsen i butikken og heller bestille det på nett.

– Jeg har gjort det selv og jeg vil tro det er ganske normalt.

LES OGSÅ: Fikk prissjokk på Fretex: – Nå må de skjerpe seg

Artikkeltags