Onsdag ble Smaalenenes Avis velgerhjelp lansert. Her kan du svare på 27 spørsmål og få en oversikt over hvilke politiske partier du er mest og minst enig i. Vi fikk gutta i Spydeberg Rock til å prøve velgerhjelpen og si hva de synes om den.

Klar om papperm

Første spørsmål er om alder. Alle de tre kan klikke på kategorien 35–44 år.

– Dette liker jeg veldig godt. Ofte er grupperingen 40- 50 år. Men her kommer jeg sammen med de unge 35-åringene, smiler Eddy Lyshaug (40) fornøyd.

Ta testen selv – her er velgerhjelpen!

Når de politiske spørsmålene kommer blir gutta mer tilbakeholdne. Som festivalarrangører vil de være nøytrale og ønsker ikke at det kommer fram i avisen hva de stemmer.

På spørsmålet om pappapermen bør utvides er imidlertid Børre Olsen helt klar:

– Dette er jeg helt enig. Jeg er hjemme på pappaperm nå og skulle gjerne sett at den var lenger. Det er viktig at pappaene skal få mer å si, fastslår han.

Noen av spørsmålet synes rockegutta det er vanskelig å svare på. For eksempel om formuesskatten bør fjernes. Her er de verken helt eller delvis enig eller uenig.

– Dette er helt irrelevant for oss. Vi eier nesten ingenting og lever på knapper og glansbilder. Vi kommer aldri til å bli millionærer. Det skulle vært et valg midt imellom enig og uenig, sier de.

LES OGSÅ: Folkets dom: – Politikerne i Østfold har IKKE gjort en god nok jobb!

Jevnt løp

Etter 27 spørsmål er besvart kommer et parti hårfint foran det neste. Det er jevnt løp mellom mange partier.

– Dette stemmer godt. Vi er midt mellom alt. Alle partier har noe bra, mener de.

– Vi kan anbefale alle å ta denne testen. Men enda viktigere er at man faktisk bruker stemmeretten sin. Om du ikke er interessert i politikk så ta deg likevel bryet. Sett deg litt inn i hva partiene mener, for eksempel gjennom denne testen, og ta et valg, appellerer de.

LES OGSÅ: Ny sterk Østfold-måling for Senterpartiet – alt tyder på at Ole Andre Myhrvold får plass på Stortinget

Selv om rockegutta ikke vil avsløre hvilket parti som kom på topp i testen, er de åpne for å ta en politisk debatt. 2. september er det klart for festivalen Kula i Spydeberg.

– Ønsker dere å vite mer om hva vi mener så er vi klare for dype politiske diskusjoner her. Gjerne etter klokka 12 på natta, smiler trioen.