Flest råkjørere i vårt eget politidistriktet – men overraskende mange som blir tatt takker UP for jobben de gjør

FÅR ROS: Politibetjent Stian Løvdal i Utrykningspolitiet forteller at overraskende mange som blir tatt i fartskontroll, takker han og kollegaene for jobben de gjør.

FÅR ROS: Politibetjent Stian Løvdal i Utrykningspolitiet forteller at overraskende mange som blir tatt i fartskontroll, takker han og kollegaene for jobben de gjør. Foto:

UP-distrikt Øst har flest fartssyndere, viser foreløpige tall etter at trafikkpoliti gjennomførte en storkontroll denne uka.

DEL

Målet med kontrollen var å luke ut de farligste fartssynderne. Forskning viser at bare 60 prosent av trafikanter forholder seg til fartsgrensen, skriver NRK. I én av tre dødsulykker er høy fart en medvirkende faktor.

UP-distrikt Øst delte ut 352 forelegg og 20 førerkortbeslag, og østlendingene tok dermed en soleklar seiersplass over råkjøring.

LES OGSÅ: Fem sjåfører ble fersket i å bryte loven under UP-kontroll

Kjører penest i nord

UP-distrikt Midt havnet på andreplass med 196 forelegg og 15 førerkortbeslag. Penest kjører trafikantene i UP-distrikt Nord, skal vi tro tallene. Der mistet 4 personer førerkortet, og det ble delt ut 94 forelegg.

Dette er dog foreløpige tall, fordi ikke alle ordenspatruljer har rapportert inn resultatet enda.

– Noen tar kalkulert risiko

– Jeg vil si de aller fleste er flinke til å holde fartsgrensen, men det er samtidig mange som er uheldige eller sitter i egne tanker. Så har vi andre som bevist tar en kalkulert risiko og kjører for fort med vilje. Det er klart det er dem som utgjør den største faren og vi ønsker å ta, uttalte politibetjent Stian Løvdal i Utrykningspolitiet til Sarpsborg Arbeiderblad tidligere denne uka.

LES OGSÅ: UP i gang med storaksjon i hele landet – disse strekningene i Indre Østfold prioriteres høyest

Det var i forrige uke at UP varslet storkontroll i hele landet de kommende ukene. Onsdag til torsdag var det såkalt «Speed Marathon», som i denne sammenhengen betyr 24 timers fartskontroll-maraton over hele Europa – fra 00:00 onsdag til 23:59 samme dag.

Artikkeltags