Daniel (18) ber om hjelp og innspill fra andre ungdommer

ENGASJEMENT: Daniel Aluku er en av de engasjerte ungdommene som skal jobbe med å sette sammen et nytt ungdomsråd for alle Viken-regionen. Nå vil han ha flere med på laget.

ENGASJEMENT: Daniel Aluku er en av de engasjerte ungdommene som skal jobbe med å sette sammen et nytt ungdomsråd for alle Viken-regionen. Nå vil han ha flere med på laget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Daniel ber ungdommer fra Indre Østfold engasjere seg når Viken ungdomsråd opprettes.

DEL

VIKEN: Daniel Aluku (18) fra Mysen er med i arbeidsutvalget for Viken ungdomsråd. Han og resten av arbeidsutvalget skal tegne opp linjene for hvordan ungdomsrådet skal bli. Nå vil han dele ut fargestifter til resten av ungdommene i Østfold, som han vil skal være med på prosessen.

– Nå som vi skal lage et ungdomsråd for Viken-regionen ønsker vi oss innspill fra andre ungdommer. De kan være med for å påvirke hvordan dette blir, sier Aluku.

– Hvordan kan man som ungdom påvirke her?

– Vi skal ha en samling 15. til 17. januar på Quality hotell i Sarpsborg. Alle ungdommer mellom 13 og 19 år i Viken kan bli med på dette. De kan heve stemmen og fortelle hvordan de vil at ungdomsrådet skal organiseres og hva rådet skal jobbe med. Dersom man ikke vil møte opp fysisk kan man sende inn forslag på Facebook-siden til Buskerud fylkeskommune.

(Saken fortsetter under bildet)

ARBEIDSGRUPPEN: Her er den nye Arbeidsgruppen. Fra høyre: Jesper Strøm (Buskerud), Andreas Evenstuen  (Buskerud), Daniel Aluku (Østfold), Bjørn Westbye (Akershus), Selma Løkken (Akershus) og Gunnar Karlsen (Østfold)

ARBEIDSGRUPPEN: Her er den nye Arbeidsgruppen. Fra høyre: Jesper Strøm (Buskerud), Andreas Evenstuen (Buskerud), Daniel Aluku (Østfold), Bjørn Westbye (Akershus), Selma Løkken (Akershus) og Gunnar Karlsen (Østfold) Foto:

– Hvorfor er det viktig at ungdommen engasjerer seg i dette?

– Viken blir et stort område. Dermed kan man være med å påvirke hele Østlandet. Det vil også bli muligheter for å engasjere seg i selve ungdomsrådet. Det er kort vei fra å komme med forslag til å bli en viktig ressursperson, mener Aluku.

– Hva gjorde at du ville engasjere deg i ungdomsråd selv?

– Det begynte for min del i Eidsberg, der jeg hørte om det lokale ungdomsrådet. Det at noen vil lytte til det du sier og at du får muligheten til å skape noe er det som driver meg i slikt arbeid. At jeg startet var egentlig ganske tilfeldig, men jeg har aldri angret på det, sier han.

– Hva får du igjen for det?

– Det er mange unike erfaringer. Jeg møter nye mennesker og lære mange ting som du ikke lærer like enkelt på skolebenken. For eksempel får jeg hele samfunnsfaget presset inn i hodet gjennom morsomt og engasjerende arbeid. Så er det et lite pluss at man kan skrive opp engasjementet og verv på CV-en til man skal ut i arbeidslivet, mener Aluku.

– Har du noen saker som du håper skal bli løftet opp på dagsorden?

– For meg er det viktig å jobbe for en fungerende skolehelsetjeneste og at havområdene våre skal være fri for plast og forurensning. Det er viktig for meg, sier Daniel til Smaalenenes Avis.

Artikkeltags