Frida kombinerer tre hobbyer og skole: – Jeg vil gjøre det bra

Elsker musikk: Frida Christoffersen (16) sier at musikken står henne veldig nær.

Elsker musikk: Frida Christoffersen (16) sier at musikken står henne veldig nær.

Av

Hver tredje ungdom i Østfold synes framtiden er håpløs. Frida Christoffersen (16) er ikke blant dem: – Jeg velger å være positiv og se etter lys i mørket.

DEL

Frida Christoffersen (16) balanserer hobbyene piano, fotball, synger med skolen.

– Jeg har stort pågangsmot. Jeg vil gjøre det bra på skolen og prioriterer derfor alltid det først. Det kan være slitsomt, men jeg har det gøy underveis så det går egentlig fint, sier Christoffersen.

Hun forteller at skolen blir viktigere for hvert år som går, men det stopper ikke henne fra å drive med hobbyene sine.

– Jeg går på idrettslinja på Askim videregående skole, så det er klart at skolen begynner å ta mer og mer plass. Men jeg har gode rutiner som går ut på at jeg gjør lekser med en gang jeg kommer hjem fra skolen, spiller piano hvis jeg rekker også løper jeg til fotballtrening etterpå, forteller hun.

Piano, sang og fotball

Christoffersen har brukt mye av livet sitt på å bli ordentlig god i å spille piano, og det er en hobby hun virkelig elsker.

– Jeg har spilt piano siden jeg var sju år gammel, men jeg har elsket å opptre foran folk siden jeg var to år gammel. Jeg har alltid likt å synge også. Det var faktisk broren min som startet med å spille piano først, så det var han som fikk meg interessert. Siden da har musikk alltid vært en del av livet mitt, sier jenta.

Hun har også deltatt på flere pianokonkurranser.

– Jeg har vunnet drømmestipendet to ganger, noe jeg er veldig stolt av. Jeg har også deltatt i Ungdommens Musikk Mesterskap et par ganger og gjort det veldig bra der, forteller jenta.

Fotball er også noe Christoffersen lenge har satset på.

– Jeg tror jeg startet å spille fotball da jeg var åtte år gammel, men jeg er ikke helt sikker. Jeg husker hvert fall at jeg starta på et guttelag med noen andre jenter. Det er kjempegøy å drive med idrett, sier hun.

Ikke minst driver Christoffersen også med sang.

– Jeg synger i Askim Soul children/teens, så en del av tiden min går til det. Vi dro faktisk på en kortur til USA i fjor våres der vi fikk synge sammen med andre amerikanske kor i Chicago. Det var en stor opplevelse for meg, mimrer hun.

16-åringen sier at hun som regel ikke møter på noen hindringer og får tid til alt.

– Det virker kanskje som om hverdagen min er veldig travel, men det er faktisk ikke så ille. Jeg føler ikke at jeg mangler tid til noe. Jeg tror det er fordi jeg er strukturert og da får alt til å gå opp. Skolearbeid får jeg overraskende nok også god tid til. Jeg har ikke en jobb enda, så da er det en ting mindre å måtte sette av tid til hvert fall, sier tenåringen.

Usikker på framtiden

Christoffersen er fortsatt usikker på hvordan hun ønsker at framtiden hennes skal se ut og hvilke aktiviteter hun muligens velger å droppe.

– Jeg er usikker hvor mye tid jeg kommer til å bruke på pianospilling i framtiden. Jeg elsker det, men tror jeg vil satse mer på andre ting. Blant annet fotball – det er det jeg bruker mest tid på og ikke vil gi opp. Jeg ønsker å jobbe med noe innen idrett. Om jeg selv driver aktivt med det eller lærer bort til andre, det får tiden vise. Jeg kommer ikke til å slutte helt med piano heller, ettersom man aldri vet når man får bruk for det. Jeg vil gjerne at framtiden min skal være preget av musikk på et vis, det er sikkert, forteller hun.

Håpløshet

Ungdata-undersøkelsen fra i fjor viste at 34 % av ungdommene i Østfold ser håpløst på fremtiden. Christoffersen motsier disse tallene og gleder seg til framtida.

– Jeg personlig ser lyst på fremtiden, men jeg tror ungdom har negativitet presset på seg. Press på å prestere på alle arenaer til enhver tid. Alle forventer så mye fra oss. Det kan hende disse tallene også er knyttet til klimautfordringen, noe jeg forstår. Jeg velger likevel å være positiv og se etter lys i mørket, sier hun.

Hun nekter likevel ikke for at hun har noen bekymringer knyttet til livet hennes her og nå.

– Mine bekymringer ligger rundt det å prestere på skolen, siden høye krav kan til en grad påvirke oss ungdommen. Jeg tror alle ungdommer bekymrer seg på et vis, noe som selvfølgelig er skikkelig kjipt, påpeker jenta.

Føler seg ikke ensom

Piano er en individuell interesse, noe som kan gjøre at en vil føle seg ensom. Dette er ikke tilfellet med Christoffersen.

– Jeg føler meg egentlig ikke ensom. Dette er fordi jeg har mange gode personer rundt meg; venner, familie, trenere og en pianolærer. I og med at mye av tiden min går til fotball og sang, så er omtrent alle vennene mine der. Vi møtes dermed alltid på øvelser og treninger. Hvis jeg ikke har masse skole i helgene, pleier jeg å sette av tid til venner og familie. Det kan bli litt kjedelig å spille piano så lenge alene, derfor synes jeg fotballtreninger med venner er mye morsommere – det er en stor kontrast der, avslutter hun.


Artikkeltags