Storfornøyde med betydelig investeringen – vil starte et e-sport lag

Spiller ofte hjemme: Oskar Haakaas (13) og Sondre Hassel (14) fra Trøgstad spiller ofte bilspill hjemme og er i ekstase over det nye senteret i Trøgstad.

Spiller ofte hjemme: Oskar Haakaas (13) og Sondre Hassel (14) fra Trøgstad spiller ofte bilspill hjemme og er i ekstase over det nye senteret i Trøgstad.

Det nyåpnede senteret i Trøgstad kan gjøre det enklere og billigere å trene for dem som driver med motorsport, eller som bare vil spille for gøy.

DEL

Anders Krogstad og Martin Winberg (30), som begge er medlemmer i motorklubben i NMK Trøgstad med diverse verv, ønsket å begynne med sim-racing, virtuell motorsport. Mangel på plass hjemme satt umiddelbar en begrensing for det, men så kom de på en løsning.

– Vi kom opp med noen ideer og muligheter for at klubben kunne investere og drifte et prosjekt. Ideene ble etter hvert mange, som resulterte i det ferdige senteret vi ser i dag som åpnet 11. januar. Vi søkte om midler og mottok samtidig 225.000,- av Sparebankstiftelsen. NMK Trøgstad er driftet på inntekter fra dugnadsarbeid, så dette tilskuddet hjalp oss godt på vei for å få etablert senteret i den størrelsesorden det er i dag, forteller Winberg.

Et billigere alternativ

– Man kan kjøre for å ha det gøy eller profesjonelt i lokale, nasjonale og internasjonale løp, cuper og mesterskap. Sim-racing blir også brukt som trening og oppkjøring av profesjonelle utøvere i de fleste motorsportgrener verden over. Kostnaden ved å trene i simulator er billigere enn å trene på bane, sier han.

– Vi ønsker flere rigger slik at vi kan takle å kjøre flere samtidig. Vi skal også starte et e-sport lag. Det kan sammenlignes med et skilag i struktur. Man jobber sammen for å styrke ferdigheter, kunnskap, få sponsorer også videre, men utøver for det meste sporten individuelt, sier han.

Gamerne Sondre Hassel (14) og Oskar Haakaas (13) fra Trøgstad spiller ofte bilspill hjemme og syntes sim-racing var kjempekult.

– Det er ikke mange steder som har et slikt tilbud, så jeg synes det er helt utrolig at vi har fått det her i Trøgstad. Jeg har allerede vært der to ganger, og jeg tror det kommer til å bli flittig brukt, sier Hassel.

– Det er helt annerledes å spille, du får virkelig følelsen av å sitte i en bil, legger Haakaas til.

Møtes i virkeligheten

Guttene mener det nye sim-racingsenteret kan bidra til at gamere kommer seg mer ut av huset.

– Når vi spiller hjemme, pleier vi å snakke med hverandre over nett, men her kan vi faktisk møtes i virkeligheten og spille sammen, sier Hassel fornøyd.

– Til tross for hvor mye utstyret faktisk koster, synes jeg 50 kroner i halvtimen er en bra pris for å spille, sier Haakaas.

Winberg sier at motorsport er for alle, men at det kan være vanskelig for mange å drive med det ettersom det ofte begrenses med kunnskap hos foreldre eller lommeboka.

– Vi så en økende interesse for e-sport og ønsket å kunne kjøre aktivt, selv i den virtuelle verden. Samtidig så vi at dette kunne bli et flott møtested for ungdom og voksne med interesse for motorsport. Sim-racing favner mange og alle har muligheten til å ha det litt gøy, teste, trene, og utøve på lavt eller høyt nivå, sier Winberg.


Artikkeltags