– Hvilken klubb spiller du for?

– Mørk Golfklubb i Spydeberg.

– Hvor lenge har du holdt på med golf?

– Har holdt på siden 2007, altså 11 år.

– Hvorfor startet du med å spille golf?

– Jeg startet da jeg var bare fem år gammel. Jeg bor like ved en golfbane, og jeg så på fetteren og kusina mi som spilte der. De tok meg med på banen og det var sånn jeg fikk øye for sporten.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

– Trener du alene eller med andre?

– Siden golf er en individuell sport trener man mye alene. Men det arrangeres ulike treninger for alle juniorene i samme klubb, slik at alle kan trene sammen. Da jeg startet fikk jeg mye hjelp, og jeg gikk bare på arrangerte treninger i helgene, men nå trener jeg mer alene.

– Hvor ofte trener du?

– Om sommeren trener jeg hver dag, men om vinteren må vi trene innendørs, så da er det mest fysisk trening 2–3 ganger i uka.

– Er du ofte med på turneringer?

– Det er rundt 20 turneringer på fem måneder om sommeren. Flere av turneringene kan vare over flere dager, altså alt fra en til fire dager. Noen turneringer er nærme, mens andre må jeg ta fly til. Det er over hele Norge. Jeg spiller på Srixon Tour som er Norges høyeste nivå for juniorer.

– Har du vunnet noen gang?

– Ja, mange ganger. Jeg vinner i min klasse ettersom det er delt inn i alder. Når man spiller golf blir man plassert i en klasse etter hvor gammel man er.

– Krever det mye øvelse for å bli god?

– Ja, det krever veldig mye. Jeg trener rundt 25 timer i uka i løpet av sesongen, men på vinteren blir det litt mindre. Man må være veldig sterk mentalt, ha god utholdenhet og være sterk og samtidig ha talent.

– Hva er det mest krevende?

– Det er nok presisjon og ikke tenke så mye når man spiller, men heller fokusere på spillet. På store turneringer så spiller jeg 10–11 timer på en dag. Da er det krevende å holde fokus og ha nok energi i alle de timene.

– Pleier du å sette deg noen mål du skal nå?

– Ja, jeg setter meg noen mål i starten av sesongen, så jobber jeg med å nå målene gjennom hele sesongen. Jeg pleier å nå dem til slutt.

– Hva er det beste med å spille golf?

– Det er utrolig gøy å spille golf. Man er som regel god venn med konkurrentene sine. Vi spiller selskapsrunder og trener mye sammen.

– Hva interesserer deg mest ved denne sporten?

– At det er mange utfordringer. Samtidig er alle hullene på banen forskjellige med hver sin vanskelighetsgrad.

– Hva betyr golf for deg?

– Golf betyr alt for meg. Det er livet mitt. Jeg er kjempe glad for at jeg startet med det. Det er et inkluderende golfmiljø og utrolig morsomt å spille.

Navn: Tuva Marie Isebakke

Alder: 15 år

Bosted: Spydeberg

Bor med: Mamma, pappa og lillebror

Hobby: Golf

Favorittmat: Taco

Favorittfarge: Rosa

– Vil du satse videre med golf?

– Selvfølgelig. Derfor starter jeg på Wang toppidrett til høsten når jeg starter på videregående.

– Har du en drøm du vil oppnå?

– Jeg drømmer om å flytte til USA og leve av å spille golf.

– Vil du anbefale denne sporten?

– Ja, den passer for alle. Jeg synes det er rart at ikke flere spiller golf.