Mariela (15) bruker alle sparepengene sine på å drive med hobbyen sin

LIKER AKTIVITET: Mariela Sørby (14) fra Askim synes dansing er en fin aktivitet.

LIKER AKTIVITET: Mariela Sørby (14) fra Askim synes dansing er en fin aktivitet.

Mariela Sørby (15) fra Askim bruker både bursdags- og julegavepenger til å kunne danse på Quickstyle i Oslo.

DEL

– Jeg vet ikke akkurat hvor lenge jeg har danset. Det har vært litt smått her og der, men jeg interesserte meg ordentlig for dans da jeg var rundt ni år og bodde i Strømmen. Senere flyttet jeg til Askim og prøvde ut Ruby dansestudio, men treningstidene passet ikke for meg. Derfor startet jeg å danse på Quickstyle i Oslo. Jeg kunne kanskje funnet en danseskole i Mysen istedenfor, men ettersom jeg uansett måtte ta toget, kunne jeg likeså godt dra til Oslo på en utrolig kul danseskole.

– Hvorfor begynte du med dans?

– Jeg har alltid vært urolig i kroppen og har danset rundt omkring siden jeg var liten. I tillegg har moren min danset mye selv, så jeg ble sikkert litt påvirket av henne også. Jeg har ikke alltid drevet med dans. Jeg har for eksempel spilt volleyball en god stund. Jeg føler jeg trengte en hobby og ville gjøre noe annet enn å trene på treningssenter.

– Er det en dyr hobby?

– Ja, det vil jeg si. Et sesongkort på Quickstyle varer fra januar til april og koster 3999 kr. Neste sesongkort varer fra rundt august til november og koster akkurat det samme, så det blir rundt 8000 kr i året bare på danseskolen. I tillegg til det må jeg ta toget for å komme meg dit. Jeg sparte opp alle pengene jeg fikk til bursdagen min og jul så jeg kunne betale sesongkortene. Mamma er så snill og betaler månedskort på toget til meg, som koster 1000 kr. Det kunne vært billigere for meg å danse på et annet studio som er nærmere der hvor jeg bor, men jeg trives veldig med både instruktørene og elevene på Quickstyle i Oslo.

– Har du vært med på forestillinger eller konkurranser?

– Jeg begynte å danse på Quickstyle i januar, så jeg har ikke vært der så lenge. Jeg har ikke vært med på noen konkurranser, men var med på en forestilling for litt siden.

– Forskjellene mellom Oslo kontra Askim er hvem som kommer på forestillingene. Quickstyle er relativt kjent, så det kommer ikke bare familiemedlemmer og venner som det som oftest gjør på dansestudioene i tettstedene. Jeg synes det er gøy at mange kommer på forestillingene fordi jeg vil vise fram hva jeg har jobbet med.

– Hva slags stil danser du?

– Da jeg var mindre danset jeg jazzballett og pop, men nå danser jeg k-pop, african og moderne pop.

– Hvor ofte trener du? Tar det mye tid med reising?

– Jeg danser to til tre ganger i uken. Når jeg først er på dansetrening, blir jeg borte en god stund. Jeg drar alltid med toget klokken fire og kommer hjem ti om kvelden. Da har jeg flere dansetimer samme dag.

– Blir du sliten av å være borte så lenge om gangen?

– Nei, ikke egentlig. Jeg har dessuten venner i Oslo, i tillegg til at faren min bor der. Hvis vennene mine har tid, pleier jeg å gå av toget i Oslo for så å ta bussen med dem videre til danseskolen.

– Går det bra å kombinere skole med dansing? Får du mindre tid med vennene dine?

– Ja, det går helt fint. Jeg gjør alltid så mye lekser jeg klarer på de dagene jeg ikke har dans. De leksene jeg ikke rekker å gjøre de dagene, pleier jeg å gjøre på toget på vei til treningene. Jeg føler jeg rekker det jeg vil, så jeg er med venner både i ukedager og helger.

– Hva vil du bli når du blir eldre? Har du tenkt til å satse på dans?

– Det aner jeg ikke. Jeg er usikker på om jeg kommer til å satse på dans, men tenker det er en positiv egenskap å ha videre i framtiden. Nå går jeg i niende klasse, men på videregående skole ønsker jeg å gå på en skole i Oslo hvor de har dans ved siden av studiene. Jeg vet ikke om jeg kommer til å jobbe med dans, men det kan hende hvis jeg blir veldig flink.

– Hvorfor liker du å danse?

– Man kan bruke hele kroppen og følge rytmen til musikken. Jeg tror jeg aldri kommer til å bli lei dans, fordi det er så gøy.

– Hva synes vennene dine om at du driver med dans?

– De synes det er kult. Mange har lyst til å prøve det ut, men de har andre hobbyer også.

– Hvem er forbildene dine innenfor dans?

– Jeg har ingen spesifikke personer som jeg ser opp til, men synes flere amerikanske dansegrupper er kule.

– Synes du dans har noen negative sider?

– Jeg kan ikke se noen negative sider, men det er noen ganger jeg synes ting er vanskelig. Jeg synes det er utfordrende å huske alle dansetrinnene til slutt.

– Vil du anbefale dans til andre?

– Ja, det vil jeg. Det er en bra hobby som holder deg i aktivitet samtidig som det er gøy. Man får også utrolig mange venner gjennom dansen.

Artikkeltags