Othelie (18) anser seg selv som feminist: – Mange tror at vi er mannehatere

Feminist: Othelie Brødholt (18) fra Tomter brenner for likestilling.

Feminist: Othelie Brødholt (18) fra Tomter brenner for likestilling.

Av

Othelie er skuespiller i serien F-ordet, som blir spilt inn på Mysen VGs

DEL

EIDSBERG: Othelie Brødholt (18), fra Tomter er med i serien som handler om feminisme. Serien blir spilt inn sammen med tidligere SKAM-skuespiller, Ulrikke Falch.

Hun ble spurt om å være med i serien etter at hun hadde snakket med produsentene.

– Jeg takket ja til dette tilbudet fordi jeg synes at feminisme er et aktuelt tema, forteller 18-åringen.

Hun mener at selv om man kanskje tror at likestilling er oppnådd, så er ikke det helt riktig.

– Det gjelder ikke i hele verden, sier hun.

Viktigheten

Brødholt tror at sluttproduktet kommer til å bli utrolig interessant.

– Folk skjønner ikke viktigheten i det. Det er mange som misforstår og blir redd for begrepet feminist. Mange tror at vi er mannehatene. At vi vil utrydde alle menn på jorda, og at alle kvinner skal få mer enn menn. Sånn er det ikke, fordi da er man ikke lenger en feminist. Feminisme handler om likestilling, det ligger jo i ordet. Begge partene skal ha like mye, sier hun.

Hun mener at dem som ikke anser seg selv som feminister ikke har forstått hva feminisme egentlig innebærer.

– Jeg tror de aller fleste bryr seg om likestilling blant kjønn, men å se på seg selv som feminist, eller sette seg politisk inn for det, er en annen ting, forteller Othelie.

Ungdommen

Blant unge mener hun at det er ganske mange som kaller seg selv feminister.

– Av de jeg kjenner tror jeg i hvert fall at sju av ti er feminister, eller er opptatt av likestilling, sier 18-åringen.

Blant gutter finnes det også mange feminister, men ikke alle vil eller tør å fortelle det til andre, både fordi mange føler det er ukult, og for at man ofte blitt nedtrykt når man er feminist.

– Det er jo ikke rart at alle tror at feminisme ikke er for gutter når folk misforstår begrepet. Og det er mange flere jenter som vil anse seg selv som feminister.

Etter serien

– Jeg håper flere får øynene opp etter de har sett serien og kanskje de har fått en bedre forståelse for feminisme, sier hun.

Hun mener at når folk får mer kunnskap om dette så blir det enklere å definere seg selv som feminist eller ikke-feminist.

Artikkeltags