– Jeg så ikke at hun ble angrepet, men hørte at hun plutselig ble helt grov i målet. Jeg fulgte peileren til hunden, og da så jeg ulven foran meg i skogen på vei vekk. Da jeg så Raja, skjønte jeg med en gang at ikke alt var som det skulle. Men det var først da jeg strøk henne på ryggen, at hun hylte til og jeg så sårene ulven hadde påført henne, forteller Jan Moen fra Marker.

Det var sist søndag Moen var ute på harejakt ved Vängsfjellet øst for Øymarksjøen, like ved grensen til Sverige, sammen med hunden Raja (2), en finsk støver. Han kan bekrefte at det absolutt ikke var noen hund som angrep Raja.

– Jeg så en ulv i fjor, men det var nærmere Ørje. Det skal sies at den var mye mindre enn den vi møtte på søndag. Jeg fikk et tips lørdag kveld om at en hund var blitt drept av en ulv på svenskesiden av grensa. Det er fullt mulig at dette er samme ulven, sier Moen.

Tydelige bittskader

Veterinær Ida Klufterud var på besøk hos Moen for å behandle sårene til Raja søndag formiddag. Hun kan fortelle at det så ut som hunden hadde blitt ristet av ulven.

– Den hadde tydelige bittskader fra et rovdyr på både oversiden og undersiden av kroppen. Skadene ved ryggen er typiske med tanke på hvordan en ulv angriper. Hunden hadde tre sår som måtte sys. Og det så ut som den var blitt ristet av ulven, da huden hadde løsnet fra underliggende vev i flere av sårene, sier hun.

Heldig som overlevde

Klufterud forklarer at Raja var heldig som ikke hadde fått skade på vitale organer, og rent fysisk kommer den finske støveren til å bli helt frisk igjen. Dette var Klufteruds første opplevelse hvor hun har måttet lappe sammen en hund som har blitt angrepet av ulv.

– Det er ikke helt uvanlig at hunder blir tatt av ulv, men ofte må de bøte med livet, sier hun.

Jan Moen syns det hele var svært trist, og håper Raja ikke får varige mén som følge av angrepet.

– Jeg har passet godt på henne de siste dagene, og det har blitt en del ekstra stell. Jeg er jo veldig glad i Raja. Det er bra at hun blir helt frisk igjen, men så gjenstår det å se hvordan hun vil reagere når hun kommer ut i skogen igjen, sier han.

Ikke redd for ulven

Moen er selv motstander av ulv, og skulle ønske det var lov å jakte på den.

– Jeg ble ikke redd da jeg så ulven, men det er synd de skal være så nærgående, sier markingen.

Med på jaktturen var også broren og onkelen til Moen, men disse var ikke i nærheten da Raja ble angrepet.