Dette skal du ikke gjøre om du møter ulv

Ulvetips: Her er rådet du bør følge om du møter ulv.  Hold deg i ro, ikke stopp eller gå nærmere.

Ulvetips: Her er rådet du bør følge om du møter ulv. Hold deg i ro, ikke stopp eller gå nærmere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er nå registrert så mange ulveobservasjoner i Enebakk-distriktet rett ved grensen til Spydeberg den siste tiden, at fylkesmannen i Oslo og Akershus tipser folk hva de skal gjøre, og ikke gjøre, dersom de møter ulv.

LES OGSÅ: Ulv observert flere steder i Spydeberg. Ekspert: – En myte at ulv foretrekker villmarken

Ikke lokk på ulven

– Dersom man treffer på ulven, skal man rolig gå videre ifra den, og ikke stoppe opp eller gå nærmere. Føler man ubehag i situasjonen kan man eventuelt skremme dyret ved å rope, ikke jage eller skremme på andre måter.

– Vis aktsomhet. Ikke lokk på ulven eller bli værende – gå videre, sier Anne-Marie Vikla, fylkesmiljøvernsjef i Oslo og Akershus, etter å ha konferert med både egne og andre etaters fagfolk.

Nå kan ulvevalpene ha kommet

Fylkesmannen inviterte forrige uke Statens naturoppsyn (SNO) og Miljødirektoratet til et møte for å dele fagkunnskap om ulven som er observert i Enebakk. Statens naturoppsyn, som er Miljødirektoratets feltpersonell, antar at ulven er hannen i Østmarka-reviret. Ulven er dokumentert med mange fotografier og videofilmer de siste ukene.

LES OGSÅ: Her krysser ulven dammen på Solbergfoss – timer senere var 20 sauer drept

– Vi vil minne om at det er vesentlig at folk viser aktsomhet i møte med ulven på generelt grunnlag. I mai og juni er det også yngletid, og selv om det er for tidlig å si noe sikkert om det har kommet valper hos paret i Østmarka er det viktig tid for ro for både ulv og annet vilt i så måte, sier Ida Glemminge, regionalt rovviltansvarlig i SNO.

LES OGSÅ: «Det er ingenting som er farlig med ulv på streif»

Båndtvang

– Vi ønsker også å minne hundeeiere på båndtvangsbestemmelsene fra 1. april til 20. august. Det er viktig å ha hunden i bånd, både for hundens sikkerhet, men også av hensyn til yngletiden til vilt generelt.

Folk som observerer ulv oppfordres til å rapportere til rapportsystemet Skandobs (her kan du også laste ned app til mobiltelefon) eller direkte til SNO, som har en regionalt rovviltansvarlig samt lokale rovviltkontakter som kan ta imot slike meldinger.

LES OGSÅ:  Bonde fant elg drept av ulv: – Ungene mine leker der

Artikkeltags