Gå til sidens hovedinnhold

Har stjålet nesten 4.000 golfballer – nå skal tyvene tas

Artikkelen er over 5 år gammel

Askim Golfpark har blitt frasjålet mellom 3.000 og 4.000 golfballer. Nå har de satt opp overvåkingskamera.

I sommer har Askim Golfpark blitt plaget av tyveri og ødeleggelser. Baneeier Roman Krusinski lar seg ikke imponere over oppførselen til folk.

– Vi har flere ganger hatt besøk av ubudne gjester. I løpet av sommeren har vi blitt frastjålet mellom 3.000 og 4.000 golfballer. De har kommet hit på kveldstid og gått ut på rangen for å plukke med seg baller. For litt siden fant vi baller som var dumpet i rundkjøringen på toppen av Ravinedalen i Askim, sier Krusinski.

Kostbart

I tillegg til balltyveriene har også ti kurver, som ballene ligger i, forsvunnet.

– Vi har også opplevd at folk har slått opp torven på puttebanen vår. Det virker som de har gjort det bare for å ødelegge. Helt uten mål og mening, sier han.

Baneeieren viser til en golfball koster 3,50 kroner. Dermed utgjør tyveriet godt over 10.000 kroner.

– I fjor fikk vi en telefon fra en hytteeier på Langnes ved Glomma. Da hadde noen stjålet baller hos oss og slått dem mot hytta hans. Det førte til at flere vinduer ble knust, sier Krusinski.

Setter opp kamera

For å få bukt med problemene har golfparken nå satt opp kamera som filmer det som skjer i området.

– Vi håper at dette skal gjøre at vi finner ut hvem som ødelegger og stjeler på banen. Vi ønsker å drive denne banen slik at flest mulig får en god opplevelse av å spille golf her. Da kan vi ikke få slike ubudne gjester på besøk mer, sier baneeieren.

Kommentarer til denne saken