Smaalenene.no skrev torsdag om kampanjen for denne noe spesielle boken. Flere medier, som dinside.no og VG Nett, har også tatt tak i saken.

Reklame for boken som, i følge kampanjen skal være tiårets viktigste bok, en bok som redder liv og et nyttig verktøy, har blitt sendt ut i på faks med en henvisning til nettsiden helsefakta.no. Her har man kunnet legge inn bestilling på boken. Fredag var imidlertid alt av innhold fjernet fra denne adressen, og kun en feilmelding dukket opp.

Senere fredag var en lignende nettside oppe og gikk på adressen helsefakta.net. Her står imidlertid følgende melding å lese fra utgiveren:

«Vi har den siste tiden opplevd en ekstrem pågång etter vår bok «Unngå svineinfluensa». Dette har medført at vi nå venter på neste opplag som vil være klart i løpet av to til tre uker. Frem til dette er klart vil vi ikke ta imot bestillinger på boken.».

Noen videre begrunnelse for denne meldingen har ikke vært mulig å oppdrive da personen som sitter på Helsefaktas ordretelefon hevder å vite lite om boken. Daglig leder for Helsefakta, Arne Johansen, har heller ikke vært tilgjengelig for en kommentar fredag.

Ved en sjekk på hvem som står registrert som eier av det domenet for den nye nettsiden til Helsefakta finner man at den er registert på Carl Kieldberg. Det vil si samme navn som står som forfatter av «Unngå svineinfluensa». Dette er navn Arne Johansen innrømmer overfor dinside.no at er en såkalt «ghostwriter», altså ikke en reell person. Det er heller ikke den samme eieren som helsefakta.no. Det er registrert på firmaet Zangenberg og Simonsen as, som er registrert med adresser både i Oslo og Askim. Ingen i dette firmaet vil si noe om boken.