Far og sønn hadde aldri vært på Syden-ferie – da meldte de seg på en tv-serie

Første reise: Simen Thygesen (15) og Sigmund Thygesen (52) fra Spydeberg hadde aldri vært i Syden før, fram til i mai hvor de reiste med TV-programmet «Min Første Ferie».

Første reise: Simen Thygesen (15) og Sigmund Thygesen (52) fra Spydeberg hadde aldri vært i Syden før, fram til i mai hvor de reiste med TV-programmet «Min Første Ferie». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Simen Nordli Thygesen (15) og pappaen hans, Sigmund Thygesen (52) fra Spydeberg dro til Syden for første gang.

DEL

I mai hadde NRK en innspilling for et nytt tv-program kalt «Min Første Ferie». Her møter vi rundt 20 par som aldri har vært i Syden før, som nå skal reise på sin første ferie. Simen Nordli Thygesen og Sigmund Thygesen fikk lov til å være med på dette.

– Grunnen til at vi aldri har reist før, er fordi jeg hadde en sønn som satt i rullestol. Så det ble derfor veldig vanskelig å reise for oss, sier pappaen.

Spontant

Sigmund så en reklame for TV-programmet og tok hånd om saken. Sønnen hans visste ikke om dette enda.

– Jeg slo på pc-en og meldte oss sånn halvveis på. Så spurte jeg Simen om tillatelse, sier 52-åringen.

Simen ble glad da han hørte dette og ville gjerne delta.

– Faren min tar ting på sparket, så å få vite sånne ting i siste liten var ikke noe nytt for meg, sier Simen.

Thygesen-guttene fikk bli med i programmet som ble vist søndag.

Utsikt: Far og sønn var veldig fornøyde med bosted og generelt oppholdet i Kreta.

Utsikt: Far og sønn var veldig fornøyde med bosted og generelt oppholdet i Kreta.

– Vi fikk ikke noen informasjon om hvor vi skulle dra før vi var på flyplassen. Det eneste vi fikk vite, var at vi skulle pakke klær til rundt 20–25 varmegrader, sier Simen.

Destinasjonen ble Kreta og en opplevelse begge guttene var spent på var hvordan engelsken til Sigmund, pappaen, var.

– Jeg har ikke pratet engelsk siden jeg gikk i 9. klasse på skolen, sier Sigmund.

Sønnen legger til at det ble litt Petter Solberg-snakk i Kreta.

Vekslet feil

En annen morsom opplevelse var at pappaen skulle veksle norske penger til euro, noe som han ikke tenkte så mye på ettersom han ikke gjør dette til vanlig.

– Pappa skulle ta ut litt lommepenger, så han tok ut 1000 euro og dette blir rundt 10 000 kroner, roper sønnen ut av fortvilelse og latter.

Alt som skulle gjøres i ferien var planlagt så guttene visste ingen ting. De fortalte om interessene sine på et intervju og ut ifra det ble aktivitetene bestemt.

– Både jeg og Simen er ikke så glad i å ligge på stranda, så vi sa vi likte å være litt i aktivitet. Og aktivitet fikk vi, understreker 52-åringen.

En dårlig opplevelse guttene hadde var når de skulle på et badeland.

– Når vi skulle på badeland ble det bare å dra med en drosje fram og tilbake fordi stedet var stengt. Dette var den eneste dårlige opplevelsen vi hadde. Vi er veldig fornøyd med hvordan ferien ble og ville gjerne ha gjort det igjen. Vi koste oss veldig og hadde en fin tid sammen. Til alle dere som kommer til å se oss på TV, dere kan forvente dere en god latter, avslutter Thygesen guttene med et smil.

Episoden ble vist 2. september.

Artikkeltags