Truckfører siktet for uaktsomt drap

TO OMKOM: En omkom på stedet i fallulykken på Grav industrifelt i oktober.  En annen ble fløyet til Ullevål sykehus kritisk skadd. Han omkom også etter skadene han pådro seg.

TO OMKOM: En omkom på stedet i fallulykken på Grav industrifelt i oktober. En annen ble fløyet til Ullevål sykehus kritisk skadd. Han omkom også etter skadene han pådro seg. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen av dødsulykken i Trøgstad. En mann er siktet i saken.

DEL

TRØGSTAD: To menn på 44 og 51 år omkom etter den tragiske dødsulykken på Grav industrifelt i Trøgstad tidligere i år. Politiadvokat Johan Strand Moldestad forteller at etterforskningen i saken pågår ennå.

Les også: Døde etter fall på sju-åtte meter

– Status i saken nå er at vi har mottatt en sakkyndig rapport som omhandler tekniske undersøkelser av trucken og kurven de avdøde arbeidet i da det tragiske skjedde. Den rapporten fikk vi for kort tid siden. Vi vurderer å be om noen ytterligere vurderinger og presiseringer, så vi anser oss per nå ikke helt ferdig med de tekniske undersøkelsene, sier politiadvokaten.

Ulykken skjedde den 29. oktober i høst.

Skulle jobbe i høyden

De krimtekniske undersøkelsene ble gjort rett etter at den tragiske ulykken skjedde, og krimteknikerne ved Follo politidistrikt er nå ferdig med sine rapporter.

Les også: Omkom i arbeidsulykke

Ulykken inntraff i det to menn ble fraktet opp i en kurv mot taket på lagerbygningen, hvor de skulle reparere en ovn. Ifølge politiet skal arbeiderne ha falt fra syv-åtte meter over bakken.

Siktet for drap

Mannen som kjørte trucken, er siktet i saken. Han er siktet for uaktsomt drap.

– To personer omkom i en ulykke på jobben. Da er den bestemmelsen den naturlige å vurdere forholdet etter. Det er for tidlig å si om det blir en rettssak, men det skal vi ta stilling til når etterforskningen er over. Politiet arbeider tett med Arbeidstilsynet i etterforskningen av saken og vurderer om arbeidsmiljølovens bestemmelser er overtrådt, sier Strand Moldestad.

I politiets etterforskning gjenstår det blant annet noen avhør. Deriblant et grundigere avhør av den siktede.

– Vi har avhørt flere vitner i saken, samt arbeidsgivere og lagereierne. Den siktede ble avhørt like etter at det tragiske skjedde, men det er behov for et grundigere avhør nå i nærmeste fremtid. Klaffer alt vil arbeidet med avhør være ferdig før jul, sier politiadvokaten.

Artikkeltags