Gå til sidens hovedinnhold

Aslak (88) spanderer jordbær på hele Heimen

Artikkelen er over 2 år gammel

Da nevøen hørte at Aslak Nøkleby (88) kjøper seg dessert hver dag på butikken, spanderte han resolutt tre kasser med nye norske jordbær på onkelen, som på bor Trøgstadheimen.

TRØGSTAD:Tre kasser med nyplukkede jordbær fra Rygge, kom Snefrid Sehlin med til Trøgstadheimen fredag ettermiddag. Jordbærene skal serveres til beboerne i dag. Det er i helgene der serveres dessert etter middag.

LES OGSÅSenere middagsservering koster 700.000 kroner ekstra i året

Må ha dessert etter middagen

- Jeg tilhører dessertgenerasjonen, forklarer Nøkleby, som er en kjent trøgsting etter å ha kjørt drosje i bygda i 42 år.

De fire siste årene har han tilbrakt på Trøgstadheimen, der han bor i egen leilighet. Der kan han også kjøpe seg sin egen mat.

LES OGSÅ:  Nå blir det middag og dessert til normal tid også her

- Maten her på Trøgstadheimen er helt topp. Vi har ikke noe å klage på. Men jeg savner desserten etter middagen av og til, forklarer han.

- Du skjønner. Vår generasjon er vant med dessert etter middag. Vi kaller det skjemat, skyter Ragnhild Østbye (94) fra Båstad inn.

Aslak Nøkleby er så glad i dessert at han nesten daglig går på butikken på Skjønhaug og kjøper seg enten sjokoladepudding eller karamellpudding. Da nevøen Erik Roger Sehlin hørte om dette, sendte han resolutt tre kasser med nyplukkede jordbær til onkelen på Trøgstadheimen

LES OGSÅ: . Vil flytte middagen for de eldre til senere på dagen – nå skal forslaget hans utredes

Nye rutiner

Som de fleste institusjonene i Indre Østfold er matserveringen også lagt om på Trøgstadheimen. Det serveres nå fire måltider om dagen, inkludert lunsj klokken 13.000 og middag klokken 16.00.

- Men vi gjør litt forskjell på helger og hverdager. I helger er det dessert og på hverdagene kan vi servere kaker til kaffen,  forklarer virksomhetsleder Sissel Røen Ytrehus.

- Hvordan har omleggingen påvirket beboerne?

- Vi merker at de spiser noe mer og sover bedre, forklarer hun.

- Har omleggingen av rutinene ført til mer kostbar matservering?

- Nei. Derimot forteller både de ansatte og beboerne at de er fornøyd med ordningen, svarer hun.

Kommentarer til denne saken