Saxe Frøshaug søker fritak for å være hovedutvalgsleder – Partikollega overtar vervet

Overtar: Jens Helge Jorud overtar ledervervet i teknikk og naturutvalget etter at Saxe Frøshaug ble ordfører. På tirsdag avgjør kommunestyret spørsmålet.

Overtar: Jens Helge Jorud overtar ledervervet i teknikk og naturutvalget etter at Saxe Frøshaug ble ordfører. På tirsdag avgjør kommunestyret spørsmålet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Jens Helge Jorud (Sp) er innstilt til å ta over vervet som leder av teknikk og naturutvalget i kommunen etter at ordføreren har søkt om fritak.

LES OGSÅ: Her får Saxe Frøshaug ordførerkjedet fra Ole Andre Myhrvold

For mye jobb

Ordfører Saxe Frøshaug har ledet utvalget. Nå søker han om fritak fordi det rett og slett blir en for stor arbeidsbelastning både å være hovedutvalgsleder og ordfører.

LES OGSÅ: Sto som listefyll for to år siden – nå blir han ny ordfører i Trøgstad

– Formelt sett er det ikke noe i veien for at ordføreren fortsatt kan ha vervet som leder av teknikk- og naturutvalget. Ordfører Frøshaug har valgt å søke om varig fritak fra sine verv som medlem og leder i hovedutvalget. Trøgstad kommune har hatt en liberal holdning til fritak. Det er grunn til å anta at Frøshaugs arbeidshverdag som ordfører vil gjøre det utfordrende å skjøtte vervene i teknikk- og naturutvalget tilfredsstillende, skrev rådmann Betty Hvalsengen i sin innstilling.

LES OGSÅ: Leverte over 1.000 underskrifter i protest mot kommunesammenslåing

Disse går inn

Formannskapet vil at lederen for byggekomiteen, Jens Helge Jorud (Sp), skal overta vervet når Frøshaug går ut. Da går også Ap's Roar Skansen inn i utvalget som fast medlem.

Det er kommunestyret som avgjøre både søknaden om å trekke seg fra hovedutvalget og hvem som skal leder det. k

LES OGSÅ: Har laget nytt orienteringskart – vil ha hele bygda ut i terrenget

Artikkeltags