ASKIM: Torsdag kveld kommer Askim IF til å avholde Linnatrimmen på Vammalinna i stedet for Solbergfosslinna. Bakgrunnen er for å markere at førstnevnte er oppgradert og klar til bruk for Askims mange ivrige turgåere og mosjonister. 2,2 kilometer av Linna har fått nytt underlag og er lyssatt med 50 nye lysmaster. I tillegg er den universelt utformet, slik at både rullestoler og barnevogner kan komme seg frem.

Oppgraderingen har kostet nærmere 4 millioner kroner. Ifølge Lasse Jensen i Askim IF blir det ordfører Thor Hals som skal foreta åpningen.

LES OGSÅ: Populær turvei blir oppgradert for nesten fire millioner kroner – åpnes straks 

– Det blir start og mål ved Katralveien, like etter brua som går over E18. Løypa blir på cirka 4 kilometer. Vi har både fellesstart med tidtaking og muligheter for å gå eller jogge alene uten tidtaking, sier Jensen.

Han håper flest mulig tar turen og blir med, og lokker med servering av drikke, og frukt eller vafler hvis været er bra.

LES OGSÅ: Har lagt planen for en skipark til flere titalls millioner – nå kan Askim få sin egen «Korketrekker'n»

Vammalinna var opprinnelig et 4,6 kilometer langt sidespor fra Askim stasjon til Vamma kraftverk. Banen var i bruk fra 1910 til 1961.

Den 2,2 kilometer lange turløypa går fra Katralveien til Svenskebyen i Vamma.

LES OGSÅ: Populær turvei snart ferdig - etter to måneder med graving