I denne klassen bruker alle elevene refleksvest hver dag til og fra skolen

VINNERNE: Dette er 6. klasse på Båstad skole der alle bruker refleksvest. Nå skal vinnerklassen på badetur til Østfoldbadet.

VINNERNE: Dette er 6. klasse på Båstad skole der alle bruker refleksvest. Nå skal vinnerklassen på badetur til Østfoldbadet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

TRØGSTAD: Årets vinner er 6. klassen på skolen.

– Bedre resultat er det vanskelig å oppnå. Fra høstferien og til vinterferien er det kun én elev av de 20 i klassen som glemte refleksvesten en gang. Resten av klassen brukte refleksvest hver dag, sier rektor Ragnar DG Buer.

Fredag morgen før skoleklokka ringte inn til skolestart ble vinneren av Båstad skole sin reflekskonkurranse kåret. Registreringen viste at 99,9 prosent av elevene i klassen hadde brukt refleksvest i perioden fra høstferien og fram til nå.

Skolens 7. klasse har også en høy refleksvestbruk og kom på andreplass. Premiene for begge klassene er en tur til Østfoldbadet, opplyser rektor.

Reflekskonkurranse som går ut på å sjekke hvem av klassene som er flinkest til å bruke refleksvest i perioden mellom høstferien og vinterferien. Den klassen som har prosentvis høyest andel elever med refleksvest stikker av med seieren. Selv om dette er en relativt enkel og uhøytidelig konkurranse, så er det et viktig tema vi setter fokus på, og som elevene tar på største alvor, sier rektor Buer.

At elevene tar trafikksikkerheten på alvor viser refleksvestbruken de siste årene.

Skoleåret 2014/2015 brukte litt over 97 prosent av elevene refleksvest. Skoleåret 2015/2016 var tallet 97,8 prosent, oppgir Buer.

Hvor mange elever har ikke med refleksvest i disse årene?

For å si det sånn, elevene har til sammen glemt vestene 234 ganger, svarer han.

Artikkeltags