Å gjøre noen oppgaver om trafikksikkerhet lønnet seg - vant tusenvis

TIPS: Ole Kristian Johannessen (17) fikk gode råd om hva han bør tenke på når han kjører fra både Paal Gunnar Mathisen (til høyre) og Jørn Skaarer fra Trygg Trafikk.

TIPS: Ole Kristian Johannessen (17) fikk gode råd om hva han bør tenke på når han kjører fra både Paal Gunnar Mathisen (til høyre) og Jørn Skaarer fra Trygg Trafikk.

Artikkelen er over 3 år gammel

Askim-eleven Ole Kristian Johannessen (17) fikk stipend fra Trygg Trafikk. Han fikk også noen tips som kan redde liv.

DEL

Gjennom flere år har Trygg Trafikk hatt en konkurranse der ungdommer på mange av landets videregående skoler er med. I Østfold er det bare Askim vgs som er med, men det depper ikke Ole Kristian Johannessen (17) over. Han ble nemlig den heldige vinneren i trekningen av et stipend på kjøretimer på pene 15.000 kroner.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne, men det er jeg selvfølgelig veldig glad for, sier han.

LES OGSÅ: – Få er redd for å bli tatt

Oppgaver

Elevene har svart på oppgaver som dreier seg om trafikksikkerhet. Distriktsleder i Trygg Trafikk Paal Gunnar Mathisen var mandag på plass på skolen sammen med kollega Jørn Skaarer for å dele ut sjekken.

– Målet med denne konkurransen er å bedre trafikksikkerheten blant de unge sjåførene. Det er ingen tvil om at de er en ulykkesutsatt gruppe. Vi har særlig sett at unge ofte er innblandet i alvorlige ulykker i Indre Østfold. Derfor er det viktig at de blir mer bevist på å hindre at de selv kommer opp i en alvorlig situasjon, sier distriktslederen.

Konkurransen har blitt holdt for tredje år nå. Etter planen skal Trygg Trafikk evaluere effekten av dette ungdomsarbeidet. Mathisen tror mange har lært flere viktige moment når det kommer til sikrere kjøring.

– De unge har blitt bedre. Når er det menn i alderen 40 pluss, som er overrepresentert i de alvorlige ulykkene. Men de unge er utsatt fordi de er mindre erfarne og da gjelder det å være bevisst på hva som kan skje mens man kjører, sier han.

LES OGSÅ: Urovekkende mange sjåfører havner i feil kjøreretning på E18

Gode råd

De to karene fra Trygg Trafikk snakker med 17-åringen etter å ha overrakt sjekken.

LAPPEN: Ole Kristian Johannessen (17) skal etter planen ta lappen rett før jul. Jørn Skaarer har troen på ham.

LAPPEN: Ole Kristian Johannessen (17) skal etter planen ta lappen rett før jul. Jørn Skaarer har troen på ham.

– Noe av det viktigste å huske på er at fart dreper. Kjører man i 88 km/t i 80-sonen er det faktisk 50 prosent større sjanse for å dø. Det er også viktig å hele tiden være obs på at ting kan dukke opp rundt neste sving, sier Paal Gunnar Mathisen.

– Jeg skal huske på det, svarer Johannessen.

– Jeg kommer til å tenkte på disse tingene og flere andre farer med å kjøre bil. At jeg får denne sjekken gir meg helt klart en vekker på hvordan man skal kjøre trygt. Det skal jeg ta med meg videre når jeg får lappen, fastslår han.

Artikkeltags