Årsaken til endringen er den nye av- og påkjøringen til Moss Næringspark like vest for Skolt Pukkverk. Det er på selve strekningen hvor det har vært strekningsmåling til nå, skriver Moss Avis.

– Det vil komme mye tungtrafikk til feltet og da går hastigheten ned. Det er mer målrettet å gå tilbake til punkt-ATK (automatisk trafikkontroll, red.anm.), forteller rådgiver Knut Holøs i Statens vegvesen region øst.

LES OGSÅ: De fleste kjører med vett, men noen har det travelt

Endrer plassering

Strekningen fikk fotobokser i 2010 og gjort til gjennomsnittsmåling i 2012. Den siste tiden har fotoboksene vært dekket med plast og nylig ble boksene ved Nore – nærmest Mosseporten – fjernet. De kommer ikke tilbake.

– To nye bokser kommer opp ved Vanem og boksene ved Rødsund blir der de er i dag, sier Holøs.

De to nye fotoboksene erstatter altså de som fjernes og plasseringen blir like vest for avkjøringen til skihytta ved Rockwool.

LES OGSÅ: Her vil veivesenet at du skal få lov til å kjøre fortere

Få fartssyndere

Holøs opplyser om at fotoboksene kom opp i sin tid på grunn av ulykker på strekningen og at det har hatt en effekt. Han forteller at det ikke har vært noen endret effekt siden man gikk over til strekningsmåling.

LES OGSÅ: Se stor oversikt: Her ble indre østfoldingene tatt i laserkontroller i fjor

– Generelt er det mest formålstjenlig med streknings-ATK på lengre strekninger med få avkjørsler. Veier som der oppe er det mindre å hente. I sin tid var det en regjering som ønsket streknings-ATK, forklarer Holøs om hvorfor strekingsmålingen ble satt opp.

I januar skrev Moss Avis om at fotoboksene kun registrerte 16 fartssyndere i 2016. Boksene har også vært preget av tekniske problemer og vært en del ute av drift.

LES OGSÅ: Fylkets snilleste fotobokser