Nå er alle skilt satt opp – og det ble ikke helt billig

Dette skiltet forteller skjetvinger og andre som kommer sørfra at de kjører inn i Indre Østfold kommune, og ikke Spydeberg som detb het i gamle dager. Skiltet står ved fylkesvei 122.

Dette skiltet forteller skjetvinger og andre som kommer sørfra at de kjører inn i Indre Østfold kommune, og ikke Spydeberg som detb het i gamle dager. Skiltet står ved fylkesvei 122. Foto:

DEL

Det er overhodet ikke gratis å bytte ut kommuneskilt. Det bekrefter Julie Renate Tollefsen Johansen, byggeleder i Viken fylkeskommune.

Ansatte i Bergquist har de siste ukene montert rundt 15 skilt. Snittpris per skilt er rundt 5.000 kroner, ifølge byggelederen.

Prisen varierer – blant annet fordi det koster mer å sette opp skilt på E18 enn på en mindre trafikkert fylkesvei. På E18 kreves det putebil. Noen steder kan eksisterende stolper brukes, andre steder er det satt opp nye.

Nesten alle de nye skiltene i vårt område gjelder nye Indre Østfold kommune, det vil si skilt på veiene inn og ut av kommunen. Dte betyr skilt på ny og gammel E18, men også mot Rakkestad og Skiptvet, samt Enebakk, Aurskog Høland og Lillestrøm.

Også Viken-skilt er satt opp i Østfold, men det er kun på grenseovergangene som Ørje, Svinesund, men også de mindre grenseovergangene.

Savner du slike skilt langs veiene? Stefan har en plan


Artikkeltags