Stanser all kantslått i distriktet på grunn av ekstrem brannfare

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er generelt høy brannfare på Østlandet på grunn av det varme, tørre været.

DEL

Derfor har Statens vegvesen valgt å stanse all kantslått i region øst som omfatter fylkene Oppland, Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold. Når vegetasjonen i veikantene blir klippet, kan det oppstå gnister når redskapen treffer stein. Disse gnistene kan være nok til å starte en brann.

LES MER: Tidlig varsling hindret større skogbrann i Askim

Sikten kan bli noe redusert

– Statens vegvesen har vurdert om entreprenørene kan slå noen steder, men etaten har kommet til at det ikke tas noen sjanser og stanser derfor all kantslått i hele region øst. Samtlige entreprenører har denne uken fått beskjed om å stoppe planlagt klipping av vegetasjon. Forbudet gjelder riks – og fylkesveinettet i Oppland, Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold, opplyser veivesenet.

LES MER: Brannsjefen: – Oppfordrer alle skyttere til å ta en pause så lenge det er så tørt

Vegetasjonen vil bli høyere enn normalt på grunn av den manglende slåtten.

– Det betyr også at det på enkelte steder kan bli redusert sikt på grunn av høy vegetasjon. Ryddingen av veikantene vil bli satt i gang igjen så snart forholdene tillater det.

LES MER: Politikerne vil kutte antall kantslått – det vil ikke Statens vegvesen

Leser reagerte

Smaalenenes Avis ble seneste onsdag kontaktet av en leser som reagerte på at det fram til nå har blitt slått kanter i distriktet.

– I går kjørte jeg forbi en bil fra Veidrift som slo kanter langs veiene. Den jeg observerte kjørte langs Mørkvedveien. Jeg ble noe forundret for å si det mildt, da det er så stor brannfare om dagen. Det slår jo skikkelig gnister fra denne slåmaskinen når den slår borti stein, noe den gjør bortimot hele tiden under denne typen jobb. Det er jo satt opp store fareskilt om stor brannfare i hele distriktet så for meg henger ikke dette helt på greip, skriver Mette B. Egeberg til Smaalenenes Avis.

Veidrift as er imidlertid meget klar over brannfaren, og det er over en uke siden man stoppet kantslått inntil skog, inntil brannfaren er over.

LES MER: Brannvesenet slår hardt ned på regelbrudd: – Vi har mange biler ute for å slokke griller

Artikkeltags