Trøgstingen Raymond (21) vekker oppsikt på veien med denne hårete doningen

Pelskledd: Raymond Hultin Skogli (21) har kledt hele sin 1998-modell Toyota Avensis stasjonsvogn med langhåret pels.

Pelskledd: Raymond Hultin Skogli (21) har kledt hele sin 1998-modell Toyota Avensis stasjonsvogn med langhåret pels. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jeg liker å stikke meg litt ut, sier bilmekaniker Raymond Hultin Skogli. Nå gleder han seg til å kjøre rundt i sin pelskledde bil.

DEL

I ren «Dum og dummere»-stil har han kledd hele bilen i pels.

– I filmen var det korthåret pels. Jeg har langhåret pels, sier 21-åringen, som medgir at filmen var en liten inspirasjonskilde.

– Men hvorfor er passasjerdøra og – setet kledd i rosa?

– Det var en betingelse fra samboeren. Da jeg ville kle bilen i kongeblå pels, krevde hun at hennes side skulle være rosa, og da ble den det, prinsesserosa.

LES OGSÅ: Er blitt tilbudt 170.000 for denne bilen

Liker oppmerksomhet

– Hvorfor har du gjort dette?

– Jeg ville gjøre noe som ikke er gjort før og jeg liker å stikke meg litt frem. Det bor nok også en liten råner i meg, selv om jeg ikke tilhører noe særskilt miljø, forklarer 21-åringen. Han er ganske sikker på at bilen hans er ganske unik i sitt slag i Norge.

(Saken fortsetter under bildet)

FLUFFY: Med langhåret pels måtte jo navnet på bilen bare bli Fluffy, Neste år blir det kanskje tur med en pelskledd combicamp på slep.

FLUFFY: Med langhåret pels måtte jo navnet på bilen bare bli Fluffy, Neste år blir det kanskje tur med en pelskledd combicamp på slep.

– Jeg tror det er den eneste pelskledde bilen i hele Norge, sier 21-åringen som vokste opp i Vestfold.

Han og samboeren flyttet til motorbygda Trøgstad ved juletider.

– Har du fått noen reaksjoner?

– Jeg ble ferdig med bilen tirsdag kveld og kjørte den første turen torsdag kveld, så det er ikke så mange som har sett den ennå, men jeg har fått noen reaksjoner ja. Noen gliser når de ser den, og andre ser bare dumt på meg.

LES OGSÅ: Denne bilen får Rune (46) til å tenke på røttene sine i Afrika

(Saken fortsetter under bildet)

PELSKLEDD: Raymond Hultin Skogli (21) fra Trøgstad har kledd sin 1998-modell Toyota Avensia stasjonsvogn i langhåret pels.

PELSKLEDD: Raymond Hultin Skogli (21) fra Trøgstad har kledd sin 1998-modell Toyota Avensia stasjonsvogn i langhåret pels. Foto:

Ordentlig stygg

Hos arbeidskollegene ved Ramstad Bil i Mysen var det bare glis å oppdrive da lokalavisen kom for å skrive om den pelskledde bilen.

– Arbeidskollegene mine synes bilen er ordentlig stygg. Bilen er ikke pen, jeg må innrømme det, men jeg har gjort så mye jobb på den at jeg har blitt glad i den, forklarer 21-åringen.

LES OGSÅ: Bilen til Therese har en helt spesiell historie

(Saken fortsetter under bildet)

PELSKLEDD: Bilen er pelskledd både innnvendig og utvendig. Bare viktige sikkerhetsdetaljer og driftsdetaljer som lys, airbag og luftinntak er fri for pels.

PELSKLEDD: Bilen er pelskledd både innnvendig og utvendig. Bare viktige sikkerhetsdetaljer og driftsdetaljer som lys, airbag og luftinntak er fri for pels. Foto:

Han tror ikke det blir mange turer i regnvær med bilen.

– Nei, da blir den fryktelig tung, men jeg har en annen hverdagsbil som jeg bruker til og fra jobb.

– Og bilen trenger ikke alarm, jeg tror ikke denne blir stjålet.

LES OGSÅ: Et skikkelig blikkfang 

Artikkeltags