Hittil i år har fire omkommet i Østfoldtrafikken: Ingen i Indre Østfold

Illustrasjonsfoto fra innsiden av legevaktsbilen under utrykning.

Illustrasjonsfoto fra innsiden av legevaktsbilen under utrykning. Foto:

DEL

Fire personer har omkommet i Østfoldtrafikken hittil i år, ingen av dødsulykkene har vært i Indre Østfold. På landsbasis er tallet 73, og ti av dem ble drept i september. Det var ingen som omkom akkurat i Østfoldtrafikken i september.

Fire omkomne hittil i år er hverken mye eller lite om en sammenligner med de andre fylkene. Noen har én og noen har 12 (se oversikt lenger ned i saken). Men om en ser på tallene med Trygg Trafikks nullvisjon i mente er både én, fire og 12 for mange.

Hittil i år har det omkommet seks færre enn på samme tidspunkt i fjor, men én mer enn i 2017, opplyser Trygg Trafikk i en pressemelding.

Tips oss

Har du overlevd eller opplevd en trafikkulykke på nært hold? Vært pårørende som har mistet, eller nesten mistet, noen? Vi vil gjerne snakke med deg. Ta kontakt på camilla.hjelmeseth@amedia.no.

– Bruk refleks

– Etter flere år med betydelig nedgang i antall omkomne ser vi nå enn stagnering de siste årene. Hvis vi skal nå de nasjonale målene om maksimalt 350 drepte og hardt skadde i trafikken innen 2030, må vi igjen se en tydelig reduksjon i antall omkomne i trafikken, sier direktør for Trygg Trafikk, Jan Johansen i pressemeldingen.

Odd-Ketil Bjerkan i Statens Vegvesen avdeling Østfold sier at selv om tallet er lavt så er det fremdeles for høyt.

– Det er uansett for mange, selvfølgelig, men såvidt jeg vet ligger vi bra an i forhold til tidligere. Man vet det uansett ikke før året er omme, sier han.

Bjerkan oppfordrer folk til å være aktsomme sjåfører i tiden fremover.

– Jeg vil oppfordre folk til å tenke på at det kan fryse på om nettene, og ellers ligge mye løv på bakken og i veibanen, sier han. Men han har også en oppfordring til de myke trafikantene.

– Bruk refleks, og sjekk at den ikke er så gammel at den har sluttet å reflektere lyset.

Se oversikt over hvor mange som har omkommet hittil i år i de forskjellige fylkene:

Artikkeltags