Toppduo sier nei til lønnsøkning

Ingen økning: Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) og rådmann Per Egil Pedersen takker nei til lønnsøkning i 2015.

Ingen økning: Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) og rådmann Per Egil Pedersen takker nei til lønnsøkning i 2015. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ikke mange sier nei til lønnsøkning. Men i Skiptvet gjør ordfører og rådmann nettopp det.

DEL

Skiptvet: Tirsdag skal neste års budsjett vedtas i kommunestyret. Det er stramt og innebærer en stor risiko for avvik.

For å dempe denne risikoen har partikameratene Ap, Sp, H og KrF gått sammen om å fremme ei liste med 14 forslag som vil gi hele 843.000 kroner mer på reservekontoen til kommunen.

Dette vil samtidig si at Frp ikke er tatt med i det gode selskap.

Sier nei igjen

Det kanskje mest ytterliggående forslaget er at både ordfører Svein Olav Agnalt og rådmann Per Egil Pedersen sier nei til lønnsøkning i 2015. Noe som igjen fører til godtgjørelsen til de øvrige politikerne i kommunen også fryses. Dette gir en samlet besparelse på 70.000 kroner.

– Jeg lever godt med et 2014-lønnsnivå. Har gjort det samme en gang tidligere, forklarer ordfører Svein Olav Agnalt.

Ungdomsklubben

Et annet punkt som muligens vil skape noen reaksjoner er forslaget om å stenge ungdomsklubben på tirsdager. Innsparingen er beregnet til å bli 50.000 kr.

– Det var kjipt. Et dumt forslag. Jeg er der ofte på tirsdagene. Da er vi ikke så veldig mange, men det er flott å ha et sted hvor vi unge kan samles, sier 10.-klassingen Andreas Tegner. Han er nylig valgt inn i ungdomsrådet.

Det foreslås dessuten å bosette ytterligere en mindreårig flyktning på Toppen. Dette kan gjøres uten å øke kostnader og bemanning. Tilskuddet er på 175.000 kroner.

Tilskuddet til Helsehuset reduseres med 140.000 kroner i forhold til rådmannens budsjettforslag. Betjening av nødtelefon overføres til Helsehuset gir en besparelse på 70.000 kroner.

SFO og barnehagene

En plass på SFO vil bli 3 prosent dyrere, mens kostpengene i barnehagen stiger med 7 prosent. Totalt gir dette 70.000 kr mer i kassa.

Utgiftene til annonsering og til Indre Østfold Data skal begge justeres ned med 100.000 kroner. Som en siste post skal det frigjøres midler fra innbyggerservice. Her er det snakk om en sum på 100.000 kroner.

Ny virksomhetsleder

Det forutsettes at en god del av de 843.000 kronene skal brukes til å ansette en ny virksomhetsleder for oppvekst innen skolestart kommende høst.

– Jeg synes denne formuleringen var vel bombastisk. Det binder opp mye penger. Er litt redd for at vi bruker opp mye av potten før vi i det hele tatt har kommet i gang, mente Ole Kristian Skjelle (Sp) under behandlingen i formannskapet.

Artikkeltags