Mange vil ha de 25 jobbene på grensa: – Over 700 personer har søkt

MANGE VIL BLI TOLLER: Over 700 persone vil jobbe sammen med Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted. Arkivfoto: Gunnar Fjellengen

MANGE VIL BLI TOLLER: Over 700 persone vil jobbe sammen med Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted. Arkivfoto: Gunnar Fjellengen Foto:

Én uke før søknadsfristen har gått ut har over 700 personer søkt seg til tollerutdanningen.

DEL

Tollvesenet har i alt 25 plasser å tilby i årets opptak til tollerutdanningen. Historisk sett har det vært mange som har søkt seg til utdanningen, men i år har søkerlisten tatt helt av.

En uke igjen til fristen

En knapp uke før søknadsfristen går ut har tolletaten registrert over 700 søkere til tollutdanningen, som sikrer jobb i tollen i Bergen, Ålesund, Grenland, Bjørnfjell, Junkerdal, Polmak, Røros, Trysil, eller Ørje.

- Selv om det er en uke til søknadsfristen går ut, ser dette svært bra ut så langt. Mange har oppgitt at de kan tenke seg å jobbe på flere av de aktuelle tollstedene, det er gledelig og sier meg at søkerne er høyt motiverte, sier tolldirektør Øystein Børmer til tolletatens egne nettsider.

LES OGSÅ: Tollerne får tilbake muligheten til å spraye voldelige personer

Vi ser at unge i dag er villige til å flytte

Tollaspirantene som får studieplass må gjennomføre en utdanning som varer i to og et halvt år. Majoriteten av teoriundervisning vil foregå i Oslo, mens praksisen er fordelt på ulike geografiske steder i flere perioder innenfor relevante fagområder, melder tollvesenet. Dermed må studentene være villige til å flytte på seg.

– Vi ser at unge i dag er villige til å flytte på seg for å få en spennende jobb og det kan noen av våre kommende tollere også bli nødt til. Det betyr ikke at man må bli på et sted hele karrieren. Vi er en landsdekkende etat med mange muligheter, sier tolldirektøren.

Utdanningsløpet vil starte ved utgangen av august. Når utdanningen er fullført blir studentene ansatt som tollinspektører på en av de mange tollstedene i Norge. Søknadsfristen på stillingene er 2. mars.

Artikkeltags