Bestilte gravemaskin fra Litauen som viste seg å være stjålet

Denne gravemaskinen en Bobcat E55 ble ble beslaglagt på grensa av tollerne.

Denne gravemaskinen en Bobcat E55 ble ble beslaglagt på grensa av tollerne. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tollerne stoppet i helgen et vogntog med en gravemaskin. Det viste seg at maskinen var stjålet i Sverige og forsøkt solgt fra Litauen

DEL

MARKER: Det var den 2. august at tollvesenet gjorde beslaget, da de stoppet en vogntog fra Litauen på vei inn i landet.

– Det viste seg at gravemaskinen i vogntoget var stjålet i Sverige, men hvor vet jeg ikke, sier lensmann i Marker og Rømskog lensmannskontor Mona Bergseth.

Mannen som kjørte bilen er avhørt og dimittert. Han var for øvrig også fra Lituaen. Maskinen var en Bobcat E55.

– Det vi vet er at maskinen skal leveres tilbake til rettmessig eier i Sverige. Saken etterforskes i første omgang av svensk politi, da tyveriet skjedde der, sier fungerende etterforskingsleder ved Øvre Eiker lensmannskontor, Kolbjørn Nikkerud som sitter med saken.

Et firma som driver med maskinsalg hadde lagt ut maskinen for salg, men oppdaget at maskinen de hadde bestilt og skulle videreselge var stjålet.

– Vi fikk en telefon fra politiet, hvor de sa at de trodde at gravemaskinen som var på vei til oss var stjålet. Heldigvis for oss hadde vi ikke betalt for den, og vi fikk tollerne til å stoppe maskinen på riksgrensen, sier daglig leder i firmaet hadde planer om å videreselge maskinen.

– Maskinen ble sendt fra Litauen, og dette er første og antakelig siste gang vi prøver å gjøre en handel derfra, sier han videre.

De hadde først kommet over en annen maskin på nettstedet Mascus, et nettsted for salg av annleggsmaskiner, hvor så selgeren hadde tipset dem om denne minigraveren.

– Det er synd markedet har blitt slik, men heldigvis betalte vi ikke for den, og den kom aldri inn til Norge, sier han.

Artikkeltags