Gå til sidens hovedinnhold

Toget traff mast

Artikkelen er over 7 år gammel

På Østre linje er trafikken sperret etter at en togmast traff toget. Alle passasjerer må bruke alternativ transport.

Politiet meldte like før klokken 07.00 at toget har kjørt på et tre som ligger over sporet mellom Tomter og Knapstad. Ingen personer er skadet. Også flere steder ble det meldt om trefall over veier.

Fikk mast i frontruta

– Det er trolig en mast for kjøreledningen til toget som har blåst ned og truffet fronten slik at frontruten har knust. Toget står ennå på stedet, ifølge politiet.

Kjell Bakken, pressevakt i Jernbaneverket kan fortelle til Smaalenenes Avis at det var 16 personer om bord i toget da ulykken inntraff.

– De 16 personene om bord ble fraktet videre med alternativ transport, og heldigvis kom ingen til skade. Det vil ta en stund før vi ryddet opp og fjernet toget, sier han. Han kan ikke gi noen tidsramme på når linjen vil være ryddet.

8700 husstander uten strøm

Det har også vært større strømbrudd i løp av morgenen i distriktet.

Ifølge Fortum skyldes dette en feil på Hafslunds linje til Ørje:

- Det har ført til at mange av Fortums kunder i Marker, Rømskog, Aremark og Eidsberg mangler tilgang til strøm. Hafslund og Fortum jobber med å gjenopprette strømforsyningen, opplyser Niklas Claesson, kommunikasjonssjef i Fortum.

– Det er feil på Hafslunds regionalnettforbindelse til Ørje. Dette påvirker mange av Fortums kunder i Marker, Rømskog, Aremark og Eidsberg. Som mest har 8700 kunder vært berørt, sier Claesson på avisens Facebook-side.

Klokken 08.30 hadde de fleste fått tilbake strømmen i Marker og Eidsberg.

- Vi har fortsatt cirka 500 kunder i Mysen og Slitu som fortsatt er strømløse. Vi har montører ute som jobber med få ordnet det, men feilen her er ennå ikke funnet. Høyspentlinjer vil bli prioritert når det kommer til reparering, sier Niklas Claesson, kommunikasjonssjef i Fortum.

Klokken 13.20 søndag kunne Claesson fortelle til avisen at de fleste strømkundene nå har fått tilbake strømmen.

– Det er kun noen få lavspentfeil igjen nå som påvirker et fåtall kunder, sier han.

TIPS OSSEpost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005

Kommentarer til denne saken