Tiltalt nok en gang

Artikkelen er over 14 år gammel

31-åringen er tidligere dømt for drap og flere alvorlige forhold. Nå er han blant annet tiltalt for å ha solgt 1,2 kilo amfetamin.

DEL

Mysen: Det en omfattende rettssak som starter i Heggen og Frøland tingrett mandag. Tiltalebeslutningen mot Mysen-mannen er på 11 sider og inneholder nesten 60 forskjellige punkter. Ikke mindre enn åtte dager er satt av til behandlingen.

Grovt ran

For noen uker tilbake ble en familiefar fra Askim dømt for å ha banket opp og truet en trøgsting. Mysen-mannen vitnet under den rettssaken og innrømmet at han deltok. I tillegg til volden truet mennene til seg en mobiltelefon. Jurdidisk sett karakteriseres dette fra påtalemyndighetens side som et grovt ran. Under rettssaken mot Askim-mannen kom det også fram antydninger om at dette dreide seg om pengeinnkrevning. 31-åringen har også i følge tiltalen vært en betydelig distrubutør av narkotika her i distriktet. 13 ganger skal han ha solgt amfetamin. Alt fra 50 til 400 gram. Totalt er det snakk om rundt 1,2 kilo.

Tiltalt for trusler

Mannens tidligere samboer nevnes også i flere av sakene. Blant annet skal tiltalte ha plassert en kaliber 45 patron i et bilde av tiltalte og han ex-samboer. Patronen var montert der hvor hennes holde skulle vært avbildet. Ved et annet tilfelle skal Mysen-mannen ha kastet en kilo tung stein gjennom ruta i inngangsdøra til eksen. Deretter gikk han inn og oppførte seg i følge tiltalen truende. Trusler skal 31-åringen også ha kommet med overfor eieren av Station Pub, Mette Leret, og en av hennes dørvakter. Samt en trøgsting som angivelig skyldte mannen 3.000 kroner. Politiet har funnet flere ulovlige våpen hos tiltalte, samt en god del ammunisjon. Tiltalte er også mistenkt for å ha kjørt i 155 km/t på E18 fra Ørje mot Mysen. Ti ganger skal han ha kjørt uten førerkort. Tre ganger skal bilkjøringen ifølge tiltalen ha foregått i påvirket tilstand.

Artikkeltags