Gå til sidens hovedinnhold

– Vi føler oss ikke trygge

Skiptvet-mann etter terror i Tunisia:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sammen med datteren, samboeren og hennes sønn, har Kim Hogndal (33) låst seg inne på hotellrommet i Sousse i Tunisia - få hundre meter fra stranden der turister ble drept i terrorangrep fredag.

33-åringen, som er bosatt i Skiptvet, befinner seg sammen familien på hotellet som ligger på stranden ut mot Middelhavet når Fredriksstad Blad får kontakt med ham.

Den ukelange ferien i Tunisia tok til sist mandag og en dramatisk vending da flere titalls mennesker ble drept i terrorangrep i feriebyen Sousse.

– Vi er ikke trygge

– Vi befant oss ved hotellets svømmebasseng da noen andre nordmenn informerte oss om hva som var i ferd med å skje. Heldigvis var vi ikke på stranden i dag - der har vi vært tidligere denne uken, sier han og legger til at de nå er stengt inne på hotellet:

– Både adgangen til stranden, der flere skal være drept, og gaten på andre siden av hotellet, er stengt.

Han føler seg ikke trygg da f-b.no snakker med ham litt etter klokken 16.00, norsk tid.

– Nei, vi føler oss ikke trygge. Vi har lest på nett at IS står bak. Mange er drept. Og vi vet ikke hvor mange disse terroristene er, eller hvor de er. All informasjon vi har så langt, har vi selv lest oss til på nettaviser via mobilene våre. Verken hotellet eller turoperatøren Detur har kommet med noe informasjon, sier han.

Turoperatør: Ingen nordmenn rammet

Minst 114 norske turister oppholder seg i Sousse i Tunisia, ifølge turoperatøren Detur. Selskapet har ikke fått informasjon om at noen er såret, men avlyser alle reiser til Tunisia på grunn av angrepet.

– Vi har sendt tekstmeldinger til alle våre kunder. Så langt har vi ikke informasjon om at nordmenn er såret, sier daglig leder Levent Cetin i Detur til NTB fredag ettermiddag.

Turoperatøren har totalt 159 nordmenn i det nordafrikanske landet akkurat nå, 114 av dem befinner seg i Sousse-området. Ingen av dem bodde på hotellene som ble rammet av angrepet, opplyser Cetin.

Alle drar tilbake mandag

Alle de 159 drar tilbake til Norge som planlagt mandag morgen. Deretter avlyser Detur inntil videre alle reiser til Tunisia.

Detur er i løpende kontakt med tunisiske myndigheter og norske myndigheter etter angrepet som kostet minst 28 personer, deriblant britiske, tyske og belgiske statsborgere, livet.

Klokken 16.30 melder NTB at tunisisk politi har pågrepet én mistenkt for det dødelige angrepet i Sousse i Tunisia. En annen mistenkt er drept.

Kommentarer til denne saken