Idag blir det action utenfor sykehuset

ØVELSE: Fra onsdag morgen blir det en stor beredskapsøvelse utenfor sykehuset på Kalnes.

ØVELSE: Fra onsdag morgen blir det en stor beredskapsøvelse utenfor sykehuset på Kalnes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da vil et helikopter styrte på nordsiden av sykehuset. Men fortvil ikke, det er bare en øvelse.

DEL

31. august klokken 09.00 går alarmen for en fullskalaøvelse i Sykehuset Østfold. Scenario er et helikopterstyrt på nordsiden av sykehuset på Kalnes, opplyser sykehuset på sin egen nettside.

Beredskapsøvelsen gjennomføres sammen med blant annet politi og brannvesen. Studenter fra Høgskolen i Østfold stiller som markører.

Så realistisk som mulig

Markørene vil behandles utenfor sykehuset, i akuttmottaket og i skadepoliklinikken. Markørene sminkes slik at skadene vil se så realistiske ut som mulig. Under øvelsen vil det også opprettes et støttesenter for pårørende til pasienter som har blitt innlagt etter ulykken.

Det oppholder seg 25 personer i umiddelbar nærhet til hendelsessted, og mange blir skadet. En rotor slår inn i veggen i sykehusbygningen, og strømmen kuttes i et sengeområde.

– Å øve på slike krisesituasjoner gjør oss i bedre stand til å mestre virkelige hendelser. Under denne øvelsen vil vi trene på hvordan vi kan ta imot og behandle mange pasienter samtidig. Dette vil være pasienter med blant annet brannskader, kritiske og mindre kritiske kutt‐ og bruddskader. Samtidig får vi øvd på hvordan vi skal håndtere strømbortfall i en del av sykehuset og evakuering, sier Camilla Konstance Hagene, prosjektleder for fullskalaøvelsen til sykehusets nettside.

På grunn av spredning av drivstoff vil også flere «pasienter» ha behov for fjerning av skadelige stoffer, enten på skadested eller i akuttmottak.

Normal drift i sykehuset

– En viktig del av planleggingen av en beredskapsøvelse er å sørge for at den ordinære driften i sykehuset berøres i minst mulig grad, sier Hagene. 

Øvelsen starter klokken 09.00 og vil avsluttes omtrent klokken 16.30.

Artikkeltags